Terug naar st. Lucia

st. lucia Travel Blog

 › entry 16 of 29 › view all entries
Yellow Weaver
Tegen 14:30 zijn we weer in het appartement. Klaarblijkelijk hebben we veel geluk gehad met ons appartement, want er zijn nogal wat klachten van andere mensen in onze groep. We horen verhalen van muffe, stinkende, warme, benauwde appartementen zonder airco, met vies beddengoed. Bij ons niks van dat alles en een goede airco. Alleen wij hebben kakkerlakken, maar dat vertellen we nog maar niet tegen die andere 2 meiden. Een groot gedeelte van de groep gaat meteen met de bus naar het strand, maar Trudy en ik en een paar andere niet. Wij gaan even bellen en boodschappen doen. Het bellen lukt niet (iets met de kaart of het netwerk denk ik) de boodschappen doen we wel. Om 15:50 vertrekken we met de bus naar het dock, waar we op een boot stappen voor een tocht om nijlpaarden en krokodillen te zien.
Groepje nijlpaarden.
We zien eerst de Yellow Weaver, dan nijlpaarden, dan 2 visarenden,  nog meer nijlpaarden, 1 krokodil, veel nijlpaarden, een ooievaar-achtige, zwaluwnesten onder een brug met veel, heel veel zwaluwen. We zijn 20 minuten te vroeg terug aan de wal, dus krijgt de kapitein geen fooi. We lopen terug (zo dichtbij is de dock) en doen meteen nog een keer boodschappen bij de SPAR, voor het ontbijt van morgen. We relaxen in het appartement tot tegen 19:30  en lopen dan het dorp in om bij Ocean Basket te gaan eten. We hoorden van Jos dat dit erg goed moet zijn. We krijgen een tafeltje op het balkon wat aan de kleine kant is voor 4 personen. We laten een gemengde visschotel met Princess garnalen, Kingklip, Calimares, een soort van vissticks en mosselen samen stellen. We krijgen een heerlijk griekse salade vooraf en bij de visschotel wordt friet en saffraanrijst geserveerd, e.e.a kost R 440 voor 4 personen. De salade eten we buiten, maar als de schaal met vis komt zijn we gedwongen naar binnen te verhuizen, omdat deze zo groot is (± 40 x 60 cm) dat het gewoonweg niet allemaal op het tafeltje past. De schaal ligt ramvol met vis en smaakt heerlijk, maar we krijgen het bij lange na niet op. Als we terug in ons appartement zijn eet ik nog lekker een halve liter aardbeien yoghurt van de SPAR en na een tijdje kletsen gaat ieder zijn ding doen (douchen, inpakken etc.) en als ik klaar ben met schrijven ga ik iets over 11 naar bed.
cvanzoen says:
Geweldig is dat hè om alles zo te beschrijven. Je hebt op deze manier het verhaal bij de foto's en dat maakt het geheel compleet. Zuid-Afrika staat ook bij mij nog op het lijstje en ik hoop er snel eens een bezoek te kunnen brengen.
Posted on: Jul 09, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Yellow Weaver
Yellow Weaver
Groepje nijlpaarden.
Groepje nijlpaarden.
Lekker genieten van een veel te gr…
Lekker genieten van een veel te g…
st. lucia
photo by: TrudyNRonnie