Pilgrim's Rest

Pilgrim's Rest Travel Blog

 › entry 9 of 29 › view all entries
We rijden dan verder naar Pilgrims Rest, dit is een oud goudzoekersdorpje (spoelgoud dorpjie). “Wheelbarrow” Patterron vond hier na een trektocht van 1600 km vanuit de Kaap goud. Hij had deze afstand afgelegd met zijn spullen in een kruiwagen. Zijn reden hiervoor was dat paarden elke dag geld kosten aan voer en dat ze ziek konden worden en dood konden gaan, kruiwagens hebben hier geen last van. Toen hij op deze plaats goud vond zei hij:”Hier kan die pelgrim rust”. Het dorp dat hier ontstond na het uitlekken van de vonst heette dus, Pelgrims rust. Het dorp is nu een museum en is in oude staat terug gebracht. Maar mede door de (alweer) vele toeristen heeft het een hoog Volendam gehalte. We lunchen in restaurant The Vine. We bestellen, gaan 20 minuten het benedendorp in, en gaan dan terug om te eten.
Robber's Grave
Ik bestel Potjiekos, een gietijzeren pot met daarin een stoofpot van lamsvlees en een soort van boterrijst. Meer dan genoeg, maar super lekker. Trudy’s lunch is lichter , maar ook goed; gegrilde forel met amandelvulling. De forel wordt in deze streek veel gevangen in de bergbeken. De forel is niet inheems, maar is vroeger hier uitgezet. Voor het restaurant staan 4 motoren. We vertellen aan Johan dat we een trike gekocht hebben en hij vraagt of we hem een foto willen sturen als we hem hebben. Na de lunch in het onderdorp gaan we naar het bovendorp, waar we rondwandelen. Het kerkhof is ook interessant, omdat hier één graf is dat niet van west naar oost ligt, maar van noord naar zuid. Dit is het Robber’s Grave. Hierin ligt een man begraven die een tent had gestolen, hij werd betrapt vermoord en in het graf gegooid.
God's Window
Tot op heden is niet bekend wie hij is geweest. Terug bij de bus maak ik stiekem een foto van onze chauffeur en van een grappig jongetje aan de andere kant van de straat. Om 14:30 zijn we weer onderweg en om 15:00 zijn we bij God’s Window. Om 15:01 hebben we het uitzicht dat god had toen hij uit zijn raam keek. We vonden het uitzicht op de Blyde rivier met de rondavels mooier, je bent erg snel verwent. Er is ook een pijl met daarop Rain Forest. Trudy en ik zijn de enigen van de groep die gaan kijken wat het is. Aan het einde van het verharde pad lopen we regelrecht het tropisch regenwoud in, met dichte vegetatie en houten bruggetjes waar het pad anders te slecht zou zijn. Het uitzicht aan het eind van het pad is zeker zo mooi als God’s Window. Als ik in de bus tegen Johan zeg dat we dat pad ook gelopen hebben in de 20 minuten de we uit de bus zijn geweest snapt hij niet hoe we dat klaargespeeld hebben. Het was dan ook haasten. Om 16:15 stoppen we nog 1 keer. In een vallei staat een rotsformatie die een toren lijkt en die wordt dan ook “Rotstoring” genoemd.

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Robbers Grave
Robber's Grave
Gods Window
God's Window
Pilgrim's Rest
photo by: Stormcrow