Opweg naar Kaapstad.

Cape Town Travel Blog

 › entry 26 of 29 › view all entries
Verkeersbord.
Om 06:15 uur staan we op. Ik heb wat minder goed geslapen dan normaal, dat komt waarschijnlijk doordat het zo warm was op de kamer. Jos en Anke staan pas om 06:45 uur op. Het ontbijt is oké, maar de champignons zijn niet lekker. We vertrekken om 08:00. We stoppen bij het beroemdste verkeersbord van Zuid Afrika. Al snel word Trudy ziek in de bus en komt het eerste beetje ontbijt er weer uit. Tegen tienen wordt er flink gelachen in de bus, want we passeren borden waarop steeds “Ronnies Sex Shop”staat. Iedereen roept dat we even een foto moeten maken. Terwijl Jos een foto van mij maakt, als ik bij mijn zaak sta, brengt Trudy nog een keer wat van haar ontbijt weg.
Uitzicht onderweg.
Iedereen in de bus wil natuurlijk helpen, maar aan misselijk zijn kun je gewoon niks doen. We rijden ook vandaag weer door erg mooie landschappen. We stoppen dan ook een paar keer om foto’s te maken. Tijdens de koffie stop kopen we een struisvogelei met daarop de Big Five, Protea’s (de nationale bloem van zuid Afrika) en op de achterkant de kaart van het continent Afrika, voor mijn ouders. Gelukkig gaat het steeds beter met Trudy. Aan het eind van de voormiddag, maken we nog een fotostop. Gerrit komt naar me toe en zegt dat als ik een klein stukje door loop ik kan zien hoe de weg door een rotstunneltje loopt. Dat overigens wel door mensen gemaakt is. We zij pas om 13:30 in het dorpje Paarl, of  de Pèèrl, zoals Johan het noemt. In het afgelopen uur zijn er bijzonder veel snoep, koekjes en chips doorgegeven in de bus, want iedereen had honger.
Het stadhuis(met tafelberg op de achtergrond).
Paarl is vernoemd naar de parelvormige rots die op de berg bij het dorp te zien is en die als het geregend heeft bovendien glimt als een parel. De lunch laat na bestelling lang op zich wachten en een hoop mensen (waaronder wij) moeten nog pinnen, dus is het ruim na 15:00 voor we weer verder rijden. We zijn om 16:15 uur in Kaapstad. We zitten in een duurder hotel, omdat het ander volgeboekt was. Dit hotel heeft 1 ster meer, maar dat vinden we niet erg. We krijgen een welkomstdrankje en een kort praatje van Johan (wat na onze menig ook tijdens de bus rit had kunnen plaats vinden). We gooien onze spullen op de kamer en gaan dan te voet de stad in. Eerst naar de Toerist information, waar we niet echt veel wijzer worden en dan op weg naar het stadhuis (met de Tafelberg erachter) en het VOC fort, dat natuurlijk gesloten is.
VOC fort (met tafelberg op de achtergrond).
We maken toch alvast een paar foto’s en wandelen er dan omheen, op weg terug naar het hotel. Het is een aardig eindje lopen en achter het stadion lopen geen blanken. We moeten zorgen dat we voor zonsondergang bij het hotel zijn om problemen te voorkomen, ondanks dat Kaapstad veel veiliger is dan Johannesburg. We gaan met zijn allen met 2 taxi’s naar het V&A Waterfront, wat een eet en uitgaanscentrum bij de werf is. We eten met Barbara en Annette die we toevallig zien staan. Het eten is goed, er worden wat moppen getapt. Als we weer in het hotel zijn douchen we even lekker, want het was ondanks de terrasverwarming redelijk koud. Schrijven haalt niet veel uit, ik slaap meteen.
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Verkeersbord.
Verkeersbord.
Uitzicht onderweg.
Uitzicht onderweg.
Het stadhuis(met tafelberg op de a…
Het stadhuis(met tafelberg op de …
VOC fort (met tafelberg op de acht…
VOC fort (met tafelberg op de ach…
Cape Town
photo by: v10