Op weg naar Tsitikamma N.P.

Stormsrivier Travel Blog

 › entry 23 of 29 › view all entries
kudu te eten geven.

 

We staan om 07:45 op. Ik zit nog op de wc als ze al met het ontbijt komen. We roepen al dat ze even moeten wachten, maar men doet alsof men oost Indisch doof is en blijft lekker door kloppen. We kleden ons provisorisch aan en laten het ontbijt binnen. Het smaakt goed, net als gisteren al is de vruchtenyoghurt vandaag op kamertemperatuur. Om 08:45 vertrekken we. We gaan eerst snel met de hele bus de fotocamera van Ria ophalen in het dorp, want die heeft ze gisteravond in het minibusje laten liggen toen we bij restaurant Cold Stream gedropt werden.

Cheetah aaien
Ik zei gisteren dat de prijzen oké waren, maar nu blijkt echter dat Kees de rekening verkeerd gelezen had en dat de bediening hem op straat achterna kwam, omdat hij 400 rand te weinig neer had gelegd. We moeten dus 50 rand pp bij betalen. We hoeven vandaag niet zo heel ver te rijden, maar Johan heeft een paar verrassinkjes ingepland. Onze eerste stop is iets over 10:30, dit is bij de Daniell Cheetah Breeding Farm. In het souvenirwinkeltje annex koffieshop drinken we een bakkie oploskoffie, daarna gaan we naar buiten waar het heel erg heet is. We komen eerst bij een ren waar we een kudu bok wat brood mogen geven. In de ren staan ook een wildebeest en een paar springbokkies. Hierna gaan we naar het verblijf van de cheetas (of jachtluipaarden, niet te verwarren met de gewone luipaard). Tijdens de koffie hebben we een formulier moeten tekenen dat we de eigenaar niet verantwoordelijk zullen stellen als er iets gebeurd.
We lopen eerst over een boardwalk boven het verblijf van het dominante (en oudste) cheetahmannetje, dat lui onder een boom ligt. Dan, als we weer op de grond staan, moeten we onze handen wassen om te voorkomen dat de cheetas in aanraking komen met deet of zonnebrandolie. Als iemand even later om de reden vraagt zeg ik dat de dieren je handen anders niet lusten. We gaan met zijn allen het verblijf van de 2 cheetas in die tussen de 4 en 5 jaar oud zijn. Degenen die dit willen mogen de dieren aaien. Natuurlijk grijpen Trudy en ik (en bijna iedereen van de groep) en zelfs Barbara, die bang is van bijna alles wat beweegt, die kans aan. Hierna lopen we nog naar een verblijf waar 3 jonge cheetahs in zitten, maar deze dieren willen zich niet echt laten zien. Ik kan net een foto maken van eentje die nieuwsgierig genoeg is om even achter een grote ton uit te komen.
Even lekker uitwaaien.
De andere 2 blijven onder een boom in de schaduw liggen. Als we weer verder rijden zien we na een tijdje veel rook voor ons opdoemen. Johan had ons al verteld dat er zo’n 65 bos en bermbranden waren in Zuid-Afrika op dit moment, maar als we even later over een stuk weg rijden waarvan aan 2 kanten de berm of zwartgeblakerd is of nog in brand staat, is dat toch een verrassing. Sommige mensen vinden het doodeng. Ik vind het met name heel bijzonder om mee te maken, want je voelt de hitte van de brand door de ruiten van de bus stralen. Ik ga er van uit dat Gerrit, onze chauffeur zijn eigen leven ook niet in gevaar wil brengen en geniet van het moment. Even later zijn we in Jeffrey’s Bay, een plaatsje dat bij surfers erg bekend is vanwege de erg brede golven. Soms kan hier op één golf wel 3 minuten gesurft worden.
800 jaar oude boom.
We hebben van 13:15 tot 14:45 uur om te eten en evt. te zwemmen of te pootje baden. Het eten is oké, maar tijd om te zwemmen is er niet meer. Alleen Annette loopt even snel met haar voeten door het water en Barbara, Trudy en ik kijken dit vanuit de schaduw aan, want ook hier aan zee is het erg heet. Om 16:00 stoppen we bij de brug over de Storms rivier. Op het midden van de brug sta je 130 meter boven de bodem van de vallei. We kijken eerst aan de rechterkant van de brug en dan lopen we over een speciaal aangelegd wandelpad van planken onder de brug door naar de andere kant. Om 16:15 lopen we terug naar de bus. Eerst naar de wc en daarna is het de bedoeling om te pinnen, maar de 3 mannen voor me hebben zo’n lang werk dat ik zonder geld naar de bus ga. Na een paar minuten rijden draaien we weer een parkeerplaats op, dit keer om naar 800 jaar oude geelhoutboom te gaan kijken.
Onze logde.
We lopen over het +/- 500m lange houten wandelpad en komen dan bij de enorme boom uit. Als iedereen een paar foto’s gemaakt heeft lopen we een kortere route terug naar de bus. Iets na 17:00 zijn we in de lodge die er erg leuk uit ziet. Als we de spullen op de kamer gezet hebben ben ik Trudy al snel kwijt. Als ik na een tijdje op verkenning door de lodge ga, vind ik haar terug bij Anke, Jos, Kees en Ans. Ik blijf ook even buurten en om 19:00 uur gaan we terug naar de kamer. Om 19:15 moeten we eten en om ongeveer 21:00 zijn we daarmee klaar. Annett, Barbara, Trudy en ik gaan een potje Trivial Pursuit doen en na een kwartiertje sluit Johan zich aan bij Team Barbara en Annette. Trudy en ik zijn samen het andere team. Als we om 23:00 besluiten naar de kamer te gaan is het gelijk spel, maar het spelletje is nog niet afgelopen. We gaan nog lekker even douchen , wat was doen en dan schrijven. Ik ga pas om 00:50 slapen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
kudu te eten geven.
kudu te eten geven.
Cheetah aaien
Even lekker uitwaaien.
Even lekker uitwaaien.
800 jaar oude boom.
800 jaar oude boom.
Onze logde.
Onze logde.
Stormsrivier
photo by: Stormcrow