Mijn Verjaardag in Swaziland.

Swaziland Travel Blog

 › entry 13 of 29 › view all entries
Impalla's

We staan om 05:00 op om bij het watergat naar het begin van de dag te kijken. Als Trudy naar buiten kijkt staat er een impala recht voor het raam. We zijn om 05:30 bij het watergat en Cees is er al. We hebben peperkoek en water bij ons, want we krijgen pas om 08:30 ontbijt. Er komen niet veel dieren naar het watergat, maar een groepje impala’s poseert prachtig voor de camera. We lopen even nar de andere kant van de lodge omdat we van die kant een zwaar geluid horen. Een medewerker verteld ons dat dit het geluid van een leeuw is, maar we zien het dier niet. Als we terug komen zit Anke ook op ons bankje, samen met Cees. Anke heeft een prachtige verrekijker (18*50 met beeldstabilisator), zodat het niet lijkt of je Parkinson hebt als je erdoor kijkt.

Man die met gitaarspelen geld probeerd te verdienen.
We genieten van de rust en de vogelgeluiden. De aanwezige mensen feliciteren Trudy alvast. Het winkeltje van de lodge gaat tegen 07:00 open, maar het is binnen nog vrij donker, want ook hier is geen stroom. Omdat het een beetje miezert gaan we terug naar ons hutje. Ik ga op ons terras zitten schrijven en Trudy gaat nog even lekker op bed liggen (omdat het haar verjaardag is zegt ze). Het is bewolkt en nog lekker koel buiten als ik haar om 08:15 wakker ga maken. Heel anders dan gisteren toen het op het heetst van de dag de 42 graden Celius was (volgens de heren van de lodge waar we geluncht hadden). Als we naar het restaurant lopen staan er 10 neushorens aan de kant van het watergat. Een hele grote oude stier, een paar jonge mannetjes, wat koeien en 2 kalfjes. Af en toe staan ze niet meer dan 2 meter van ons af met alleen 2 stuks prikkeldraad ertussen.
Een man in traditionele kledij .
Na het ontbijt kijken we nog even bij het watergat en gaan dan naar onze rondavel waar we allebei nog even gaan slapen. Ik slaap onrustig tot om 10:40 de wekker af loopt. Om 11:00 vertrekken we naar Manzini, een industriestad, waar we een markt voor de lokale bevolking bezoeken. Er is wel een ruimte met souvenirs, maar het merendeel is voor dagelijks gebruik. Jos laat bij de kapper even zijn baard bijwerken en voor de kapperszaak staat een gitarist te spelen met wat poppetjes aan zijn gitaar. Er staat ook een man in traditionele kledij te kijken. Even later lopen we een gebouwtje binnen waar medicinale kruiden verkocht worden, als ik vraag of ik een foto mag maken moeten ze lachen, want welke idioot wil er nou een foto van zoiets “normaals”. Om 13:00 moeten we terug zijn bij de dus, we hebben dan een uur de tijd om de markt te bekijken.
Kaarsen die ze bij Swasi Candles verkopen.
Voor we de bus in gaan kopen we bij de supermarkt  14 lollies en wat drinken. De lollies kosten R 1 per stuk en zijn om een keer uit te delen in de bus. Ik kan het af te rekenen bedrag bijna passen, maar krijg toch 2 Swasi muntjes terug. We rijden nu naar ons lunch adres bij Swazi Candles. Voor we daar gaan kijken kopen we op het kleine souvenirmarktje een zeepstenen nijlpaard voor R35 ( eigenlijk R40) en krijgen er een halsketting bij. We eten in het restaurantje een goede lunch met een lekkere aardbeien milkshake die zo dik is dat je hem met de lepel moet eten ipv met het bijgeleverde rietje. Na het eten kijken we even bij Swazi Candles, waar met de hand kaarsen worden gemaakt in allerlei vormen. Tegen 15:00 rijden we terug naar de lodge, waar we om 16:00 aankomen.
Dansvoorstelling
Eerst even naar de kamer en dan willen we even naar het restaurant om wat te drinken, maar de neushoorns, nijlpaarden, impala’s en olifanten houden ons tot na 18:30 bezig. Voor het eten geeft Trudy een rondje aan iedereen omdat ze jarig is en natuurlijk wordt er even voor haar gezongen. Het eten valt tegen vandaag, maar een keertje mag dat. Na het eten is er een traditionele dansvoorstelling die best leuk is. Tegen het eind moeten we natuurlijk even mee doen en als ze klaar zijn wordt het hele gezelschap op een pick up truck geladen en zijn ze er vandoor. We buurten op het terras nog wat na bij petroleumlampenlicht, maar om 21:30 gaat iedereen terug naar zijn huisje. Het is aarde donker en de sterrenhemel wordt door iedereen prachtig gevonden. Bij het watergat liggen tussen de 15 en de 20 impala’s. Het enige dat we van ze kunnen zien zijn de reflecterende ogen en hier en daar een vaag silhouet. Terug op de kamer douchen we en daarna ga ik schrijven en Trudy slapen. Om 23:55 blaas ik de petroleumlamp uit.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Impalla's
Man die met gitaarspelen geld prob…
Man die met gitaarspelen geld pro…
Een man in traditionele kledij .
Een man in traditionele kledij .
Kaarsen die ze bij Swasi Candles v…
Kaarsen die ze bij Swasi Candles …
Dansvoorstelling