Kruger National Park

Komatipoort Travel Blog

 › entry 7 of 29 › view all entries
Zebra's en Impala's.

Om 04:45 uur loopt de wekker af. Om 05:15 uur drinken we gezamenlijk koffie in de 24 uurs koffie ruimte. We vertrekken om 05:30 richting het Kruger Natinal Park. De rit er naar toe duurt een half uur en de wind die tussen de tentdoeken ( waar onze cabine mee is dichtgemaakt) is nog fris. Barbara heeft het zo koud dat ze onze regenponcho (zo’n supergoedkoop plastic ding) aantrekt om de wind te blocken. Onderweg moeten we nog even stoppen omdat er een groep apen op de weg zitten. In onze wagen zitten we met zijn zessen, Cees, Ans, Barbara, en Annette zitten bij ons. De andere acht zitten in de anderen wagen. Om 06:10 zijn we bij de ingang van het park en daar zien we meteen ons eerste dier: een neushoornvogel.

Wildebeesten (Gnoes) en Impala's.
In het supermarktje daar kopen we melk en water en ook een paar zakjes Biltong (Kudu en Chile stiks). Als we het park in rijden worden we vrijwel meteen getrakteerd op Impala’s, Zebra’s en Wildebeesten (Gnoes). Ook een paar Patrijsachtige vogels en wrattenzwijnen laten niet lang op zich wachten. Om 06:45 zien we een witruggier, die voor zover ik kon zien pikzwart is, maar zijn witte veren schijn je allen te kunnen zien als hij vliegt. Tegen 07:00 loopt er een leopard schilpad over de weg, die zijn naam dankt aan de print op zijn schild. Volgens onze gids gaat het regenen als deze dieren tevoorschijn komen, maar het blijft droog vandaag. De eerste giraffen zien we tegen 07:15. Nog voor 07:30 duikt de eerste olifant op en vrijwel direct daarna zien we een aantal buffels liggen. Om 7:38 zien we een arend in de top van een dode boom op de uitkijk zitten.
Olifant met jong.
Om 08:30 zien we nog een Luipaard schilpad, ditmaal een vrouwtje. Om 08:45 zien we een mannelijke olifant (bull) die net een modderbad genomen heeft. Om 09:00 eindelijk ontbijt. Op de picknickspot waar een grote boom staat met erg veel hangende vogelnestjes. Onder een parasol die daaronder staat eten we ons ontbijt pakketje op. Tegen 10:00 stuiten we op een kudde olifanten die bestaat uit bullen en koeien met jongen. Het is een geweldig gezicht, maar het duurt een behoorlijke tijd tot onze gids de moet heeft geschraapt en er tussendoor rijdt. Om 10:30 zien we 2 bavianen en evenlater zie ik nog net een neushoorn wegglippen. Op 10:45 stopt onze gids zo hard dat we nog een stukje doorschuiven met de wagen. Hierop word meteen door iemand geroepen met de vraag, wat er aan de hand is. Aan de linkerkant onder een boom zitten 2 leeuwinnen een gnoe aan het opeten, maar door het geluid laten ze de gnoe liggen en gaan er snel vandoor.
Waterbok.
Op flinke afstand houden ze ons van onder een andere boom in de gaten. Volgens de gids hadden we teveel geluid gemaakt en daardoor waren ze weg gegaan. Makkelijk anderen te beschuldigen. Hij was de genen die zo hard remde, dus laten we het maar op houden dat het door ons alle kwam. Trudy vroeg nog of we even konden wachten om te kijken of ze weer terug naar de gnoe wilde gaan maar de gids wilde door. Om 11:06 zien we een prachtige Water bok koppel tussen het groen. Om 11:42 zien we onze eerste Kudus en dat is een mooi moment om ons zakje met kudu biltong een rondje te laten doen. Om 12:00 zien we een visarend op de uitkijk zitten aan de enekant van de weg, en aan de andere kant zien we een stuk of zeven nijlpaarden in het water liggen. Om 13:15 zitten we te eten, terwijl de andere groep pas een half uur later aan komt.
Kudu met prachtige hoorns.
Het eten is weer lekker (zelfs het bierbrood smaakt goed) dus is John niet voor niks 2½ uur vanuit onze lodge komen rijden om het eten te brengen. Na het eten ga ik even mijn handen wassen op het toilet, maar ik let niet op de bordjes en loop het damestoilet in. Als ik weer naar buiten kom vraagt John wanneer ik homo geworden ben. Dan pas kom ik er achter dat ik de verkeerde duur in ben gelopen. Als we om 13:50 vertrekken komt de andere groep pas aan. Op de heetst van de dag zijn de dieren nergens te bekennen en pas om 14:55 zien we weer iets spectaculairs, een schitterende Kudu bok met prachtige hoorns. Als er lang niks te zien is, valt het soms niet mee om wakker te blijven (de gids is niet echt spraakzaam en voor kleine mooie vogels of zo stopt die niet), maar als dan zo iets moois voorbij komt ben je meteen weer bij de les.
Olifant.
We zien nog wel wat mooie dieren, maar geen die we nog niet gezien hebben en iets na 16:00 zijn we weer bij de uitgang van het park. We kopen daar bij de receptie een telefoonkaart van R 20, maar als we uitgevogeld hebben dat we niet 0031, maar 0931 als toegangscode voor Nederland moeten draaien, blijkt er bij mijn ouders niemand thuis te zijn. We kopen nog wat Gemsbok Biltong en gaan dan terug naar de lodge. We gaan even wat spullen op de kamer leggen en gaan dan bij het zwembad wat drinken. We raken aan de praat met de vrouwelijke gids van de andere auto van vandaag en we buurten tot we om 19:30 gaan eten. Zij, Trudy en ik buurten over van alles en het is erg gezellig en achteraf vind ik het wel jammer dat we niet aan haar gevraagd hebben e-mail adressen uit te wisselen. Het eten (buiten bij het zwembad) smaakt prima. Daarna proberen we nog een keer te bellen maar we krijgen steeds de melding dat het nummer niet klopt, terwijl we exact hetzelfde doen als daarstraks. Om 20:30 gaan we naar de kamer om te douchen en wat te schrijven. Als ik tegen 23:30 ga slapen (nadat ik een kakkerlak van mijn bed heb weg gejaagd) ben ik al weer helemaal plakkerig door de deet en door de warmte die ondanks de fan in onze rondavel blijft hangen.

 

korpun says:
Great photos!
Posted on: Sep 18, 2011
Torwart says:
wow, mooie foto's!
Posted on: Aug 09, 2008
inkie1010 says:
Baie lekker!
Posted on: Jul 04, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Zebras en Impalas.
Zebra's en Impala's.
Wildebeesten (Gnoes) en Impalas.
Wildebeesten (Gnoes) en Impala's.
Olifant met jong.
Olifant met jong.
Waterbok.
Waterbok.
Kudu met prachtige hoorns.
Kudu met prachtige hoorns.
Olifant.
Olifant.
Komatipoort
photo by: TrudyNRonnie