Hluhluwe Umfolozi Park

Hluhluwe Travel Blog

 › entry 15 of 29 › view all entries
Neushoren die steeds dichter bij kwam.

05:15 uur  loopt de wekker af. Ik ben nog helemaal niet klaar met slapen. Trudy en ik zorgen dat we gewassen zijn (moeten badkamer delen met Barbara) en om 05:30 rammelen we de dames uit bed. Om 06:00 vertrekken met open safariwagens naar het Hluhluwe Umfolozi Park. De rit er naar toe duurt ongeveer 1 uur en aangezien het eerste deel van de rit regent krijgen we regenjassen om aan te trekken. Net voor we bij het park aankomen zien we langs de weg een groepje bavianen. Om 07:00 zijn we bij de ingang van het park en lassen we een korte pitstop in. Zeker in het begin gaat het snel met het spotten van de dieren, een prachtige giraffe en een paar zebras waarvan er eentje aangevallen is door een leeuw of zo (aan de littekens op zijn achterwerk te zien).

Wilde honden.
We zien nog impala’s en tegen 08:00 is er een stop met koffie en thee en rusks (de knoer harde bisquit die in de koffie gedoopt moeten worden). Als je hier naar de wc moet, moet je door de zoveelste souvenirshop. Trudy en ik vinden de term “Turboshoppen” uit. Om 08:30 zijn we weer op pad. We zien nog van allerhand wild, van giraffen tot wildebeesten tot neushoorns en een buffel. Om 10:00 zijn we op een uitkijkpunt waar we een mooi uitzicht over de omgeving hebben. Om 10:45 zien we een paar vogels die Hammerheads genoemd worden vanwege de vorm van hun kop. Tegen 11:00 hebben we een brunch op een plek met een mooi uitzicht. Er zijn sandwiches met kaas of komkommer, kippenvleugeltjes, gehaktballetjes en eieren.  Gewoon goed dus. Na het eten vinden we ook nog een krokodil die lui aan de kant van een beek ligt te zonnen.
Wrattenzwijnen die voor onze auto liepen.
Het hoogtepunt van de dag komt iets voor 12:00 als we een groepje van 3 wilde honden zien liggen aan de kant van de weg in de schaduw. In dit park zijn er maar 24 en als het tegen zit zijn ze over 50 jaar uitgestorven. Onze gids is superblij. Hij is in de 5 jaar dat hij dit werk doet nog nooit zo dichtbij geweest en hij vraagt of we hem alsjeblieft de digitale foto’s willen mailen. Als we richting uitgang van het park rijden steekt er ineens met seirlijke sprongen een kuduwijfje de weg over, recht voor onze auto. We zien nog wat wrattenzwijnen een bad nemen, bekijken een mestkever van dichtbij en fotograferen een paar badende neushorens. Onderweg terug naar Santa Lucia probeer ik de plaatselijke schooljeugd op de foto te krijgen, maar dat valt niet mee met 80 km per uur.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Neushoren die steeds dichter bij k…
Neushoren die steeds dichter bij …
Wilde honden.
Wilde honden.
Wrattenzwijnen die voor onze auto…
Hluhluwe
photo by: inkie1010