In memoriam "Cheyenne Diner"

New York Travel Blog

 › entry 101 of 1090 › view all entries
Nog wel aanwezig, maar gesloten.

New York is indrukwekkend, dat is iets wat iedereen met me eens zal zijn. En dat dat door zijn grootse gebouwen komt is ook een onomstotelijk feit.

Echter, wat men zich niet altijd realiseert is dat op de plek waar al die fraaie grootse torens nu staan vroeger minder grote structuren stonden en dat die op hun beurt ook best wel weer indrukwekkend zijn geweest.

Ik maak daar nu iets van mee. Het gaat om een restaurant, nota bene in de 33rd street, de straat waar ik vorig jaar een maand gewoond heb! Het restuarant heet "Cheyenne Diner". Of beter, het heette zo, want u raadt het al, het is gesloten. Tot groot verdriet van menig New Yorker. De kranten stonden er vol van.

Waarom dan? Welnu, Cheyenne was een van de allerlaatste originele Diners (je weet wel, van de films, zo'n simpel restaurant met skyleren banken en dito barkrukken waar de in een schort gehulde waitres met de koffiepot in de hand rondloopt) van Manhattan.

Het interieur, zoals het was.

Begin april is het gesloten, en weldra wordt er op de plek van het skyleer, chroom en neon een woontoren gebouwd.

Einde Cheyenne? Ja en Nee! Door de vele protesten is er een comité gevormd ter redding van Cheyenne. En het is ze gelukt! Voor USD5000 hebben ze het gebouw opgekocht. Manhattan raakt Cheyenne kwijt, maar Brooklyn, waar het restaurant heen verhuisd wordt, zal er een Cheyenne bij krijgen.

Ik ben er helaas nooit geweest, ik hoop er na de wederopstanding een lekkere hamburger te gaan nuttigen! Einde Cheyenne? Ja en Nee! Dan gebouw opgekocht. Manhattan

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nog wel aanwezig, maar gesloten.
Nog wel aanwezig, maar gesloten.
Het interieur, zoals het was.
Het interieur, zoals het was.
New York
photo by: herman_munster