Zes staten in één dag!

Martinsburg Travel Blog

 › entry 497 of 1090 › view all entries
De vlaggen der zes bereide staten: NY, NJ, PA, MD, WV, VA

Ja, hoe moet ik dat nu toch weer doen? Ik moet bij elke weblog entry een "plaats van delict" aangeven. Maar deze log heeft geen specifieke vaste plaats! Het beschrijft een reis van een kleine 600 (!) kilometer van New York naar Harrisonburg in de staat Virginia.

Het is een lang weekend in verband met Indepedence Day (the 4th of July) een mooie gelegenheid om een multi-daags uitstapje te maken. En deze keer had ik één van Nationale Parken die "in de buurt van" New York liggen uitgekozen, Shenandoah National Park. Mijn volgende log-entry zal geheel gewijd zijn aan dit park.

Op de kaart leek het vrij dichtbij, maar dan verkijk je je dus toch weer op de grootheid van de VS! En door de vreemde vorm van de staten in die buurt, met name Maryland en West Virginia, die zowat om elkaar heen kronkelen, kom je zo door maar liefst zes staten! Zijnde:
- New York: The Empire State 6 km = 1% van de reis
- New Jersey: Garden State 123 km = 21% van de reis
- Pennsylvania: Keystone State 280 km = 47% van de reis
- Maryland: Old Line State 19 km = 3% van de reis
- West Virginia: Mountain State 42 km = 7% van de reis
- Virginia: Old Dominion 125 km = 21% van de reis

Een prachtige reis die vanaf Pennsylvania vrijwel continue parallel aan de Blue Ridge Mountains, een tak van de Appalachen, loopt.

De route
West Virginia bood me als automobilist nog een verassing, een maximum snelheid van maar liefst 70 mph (113 kmph) zodat ik eindelijk eens een beetje Europees kon rijden met mijn Mazda. Jammer dat het maar een klein stukje was. Rare naam trouwens, West Virginia, het meest westelijke puntje van Virginia is westelijker dan dat van West Virginia.... Noord Virginia zou logischer zijn.....

Ik proefde al even aan het park en arriveerde laat in Harrisonburg in mijn Motel6. Vermoeid maar voldaan keek ik uit naar de volgende dag.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De vlaggen der zes bereide staten:…
De vlaggen der zes bereide staten…
De route
De route
Martinsburg
photo by: nathanphil