Yankee Stadium - Laatste wedstrijd

Bronx Travel Blog

 › entry 175 of 1090 › view all entries

Als je New York noemt dan zijn er zeer veel associaties mogelijk. Voor menig sportliefhebber is de primaire associatie The New York Yankees. 's Werelds beroemdste/bekendste Baseball team. Fans zijn er niet alleen in New York zelf, maar over de gehele States. Zelfs de meest verstokte Mets fan kan ook nog wel goedkeurend naar the Yankees kijken. Opvallend feit tav de Yankees is trouwens dat ze zijn opgericht in Baltimore als the Baltimore Orioles!

Het grote Yankee Stadium, gelegen in The Bronx, is als sinds 1923 het home van de Yankees. Het wordt ook wel The House that Ruth Built, genoemd, naar de ster speler Babe Ruth die de Yankees naar vele triomfen leidde. 85 jaar lang deelde de club er lief en leed met zijn fans.

Recht het oude, links het nieuwe stadion
Maar in die tijd vond er ook menig ander evenement plaats. Het was tevens het thuis voor de New York Giants Football Team, prime Boxing werd er gehouden, en het stadion verwelkomde maar liefst 3 maal pauselijk bezoek.

Tot zondag de 21 september dan. Op deze dag werd de allerlaatste wedstrijd in het stadion gespeeld. De Yankees tegen, hun oerclub, de Baltimore Orioles of all clubs. In 2009, als het seizoen weer start, speelt de club zo'n 250 meter noordwaarts in het gloednieuwe Yankee Stadium.

Anyway, ter gelegenheid van het einde van the Cathedral of Baseball. Besloot ik mijn trouwe metro lijn 4 maar weer eens naar The Bronx te nemen. Daar aangekomen viel ik midden in het einde van de één-na laatste wedstrijd. Het grote gebouw stroomde langzaam leeg met in het blauw-wit gehulde fans.

  Net als bij The Mets ging dit allemaal als een groot feest. Geen agressie, geen M.E. dit heeft met sport(iviteit) te maken en niet met baldadigheid en criminaliteit.

Nou ja criminaliteit, kennelijk vond de politie mij crimineel. Want toen ik naar de zijde van het stadion wilde lopen waar de zon het mooiste op scheen werd ik onverbiddellijk tegen gehouden. Ik moest maar omlopen zei de politiedame. Nou fijn is dat! Helemaal om het stadion heen en daar kwam ik tot de ontdekking dat je er daar ook niet bij mocht. Sterker nog, daar was alles afgezet en stonden hysterische fans de naar buiten komende spelers te begroeten.

Na div. foto's aan de noordkant ben ik teruggegaan naar het punt waar ik eerder tegen gehouden werd. De politie-dame stond er nog steeds iedereen con espressione weg te sturen.

Closed! Forever!
Toen ze even werd weggeropen greep ik mijn kans en liep ik verstopt achter mijn camera naar het afgezette deel. Niet dat het afgezette deel zo bijzonder was hoor. Men kwam er alleen maar het stadion uit. Maar goed ik kon mijn foto 's maken. Toen ik al fotograferende rond liep merkte ik ineens dat ik beland was bij de plek waar de spelers naar buiten kwamen. Recht voor mij stond de pers achter hekken en ik kon zo op de spelers aflopen. Ware het niet dat ik geen enkele speler kende....

Volgend jaar wordt het grote stadium afgebroken. Ik ben er nooit in geweest maar ik heb het in ieder geval van dichtbij gezien.


Meer foto's hieronder! Volgend jaar wordt het

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Recht het oude, links het nieuwe s…
Recht het oude, links het nieuwe …
Closed! Forever!
Closed! Forever!
Een blik op de binnenkant via de a…
Een blik op de binnenkant via de …
I want to thank the Good Lord for…
"I want to thank the Good Lord fo…
Closed! Forever!
Closed! Forever!
Het nieuwe Home of the Yankees
Het nieuwe "Home of the Yankees"
Terugrijdend naar Manhattan geeft …
Terugrijdend naar Manhattan geeft…
Bronx
photo by: furiousfowl