World series naar The New York Yankees

Bronx Travel Blog

 › entry 375 of 1090 › view all entries

Naast Halloween parades, NYC Marathons en burgemeester verkiezingen was er deze week nog een andere groot spektakel gaande in de stad, The World Series. Een belangrijke evenement in de baseball wereld. De World Series is een jaarlijks baseball festijn binnen de professionele teams van de VS en Canada, maar gezien de winnaars-lijst lijkt het vooral een Amerikaans feestje. Om de series te winnen zijn een aantal overwinningen (in verschillende games dus) nodig, er was deze week derhalve dus bijna elke avond een game.

Dit jaar was het grote "battle field" een Oostkust-aangelegenheid en werd gevoerd tussen de winnaar van vorige jaar, de "Philadelphia Phillies" en onze eigen "New York Yankees".

Dit tot grote thrill van menig stadsgenoot en collega bij APG. Toch was niet iedereen even thrilled. Mijn collega Wanda, bijvoorbeeld, is een zeer grote fan van de New York Mets, die dit jaar niet bijster goed presteerden. Als consequent aanhangster van het baseball team uit Queens moest ze niets hebben van de Bronx-se Yankees en hun succes. Als de Yankees gewonnen hadden was ze niet blij en als de Phillies wonnen kon haar dag niet meer stuk. Erg grappig want mijn collega Tony is juist weer een grote Yankee fan en laten deze beide collega's nu ook nog eens mijn buren zijn, ik zat dus first row op een interne vriendschappelijke "oorlog" tussen de Yankees en Mets.

Helaas voor Wanda wonnen de Yankees. Dat was een feest in New York, iedereen ging joelend en toeterend de straat op, het leek europa met een EK wel. Bij APG kregen we pizza omdat de Yankees wonnen. Morgen worden de kampioenen gehuldigd met een ticker tape parade.

sylviandavid says:
sounds like a good time in New York...... Sylvia
Posted on: Nov 13, 2009
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bronx
photo by: WalterC