Woodstock, Overlook Mountain en Echo Lake

Woodstock Travel Blog

 › entry 170 of 1090 › view all entries
The Dutch Reformed (alweer een) kerk van Woodstock

Kijk! Dat vind ik nu dus helemaal geweldig van de VS. Ze hebben vrij frequent en ook nog eens mooi verspreid over het jaar nationale feestdagen. Niet zo'n lawine als in Nederland rond Mei en daarna tot kerst niets meer, nee gewoon steady zo af en toe eens. Ook dit weekend weer. Maandag 1 sept is het Labor Day en in tegenstelling tot wat je van de naam verwacht heb je dan vrij....

Mijn plan was om nu eens echt ver weg te gaan, naar de Adirondack, een berggebied echt noordelijk in New York (de Olymische Winterspelen van Lake Placid zijn daar ooit gehouden). Maar, door de holiday zaten alle hotels vol en wat niet vol zat was belachelijk duur.

Plan B: Nog een keer naar de Catskill Mountains, heen over de tolweg en tot laat in de avond blijven.

Woodstock
Zo gezegd, zo gedaan. Via de Geo Washington Brug weer naar het benzine walhalla New Jersey. Nog even over de Hudson geviewd op de eerder door mij bezochte Noordpunt van Manhattan. Via de Pallisades Interstate Parkway noordwaarts. En bij Woodbury de Tolweg op.

En uiteraard is dat ook weer een aparte ervaring. Dat gaat zo:
1) Je rijdt de oprit op. Overal staan bordjes die je vooral waarschuwen dat het een tolweg is.
2) Je komt bij een tolhokje waar een vriendelijk mevrouw je 1 dollar laat betalen. Niet veel, maar gezien het feit dat de oprit nog geen 300 meter lang was vond ik het een vrij prijzige actie...
3) Nou dan denk je lekker te kunnen gaan rijden, je mag zowaar 65 mijl per uur op de tolweg.

Woodstock
Maar neen, na nog geen 500 meter, onderaan een klaverblad dat je direct moet nemen, doemt alwéér een tol station op. Hier krijg je echter alleen een ticket ter groote van een ansichtkaart uitgereikt.
4) Dan kun je inderdaad een dikke 65 mijl ongestoord doorrijden.
5) Bij de afrit van de tolweg wordt je ansichkaart dan weer ingenomen en mag je weer een dollar betalen.  Daar kunnen de dure péages in Frankrijk en vooral de peajes in Spanje wat leren!

Bij Kingston ben je dan aan de voet van de Catskills. Ik had een wandeling midden in de Catskills uitgezocht en ging nu via een locale weg de bergen in. Het laatste dorp voor de bewoonde wereld heette Woodstock. Ik had het netje in mijn Tomtom geprogrammeerd en had er niet bij stil gestaan dat dit Woodstock hét Woodstock is.

Overlook Mountain House
Niet dat ik nu zo hippie-achtig aangelegd ben, maar van het beroemde Woodstock festival had ik nog wel gehoord. Het festival dat een kleine miljoen bezoekers  trok is in Woodstock geplanned, het werkelijke concert vond overigens plaats in Bethel, ca. 65 kilometer naar het zuiden.

Het huidge Woodstock teert nog volledig op dit legendarische festival. Het is ook nog steeds een gemeenschap van kunstenaars, zangers en acteurs. Thans wonen o.a. David Bowie, Bob Dylan, Bonnie Raiit en Van Morrison er. Het dorp is niet veel meer dan 1 straat, maar dan wel met de meest kleurrijke huizen én de meest kleurrijke types. Je weet niet wat je ziet. Vooral wat oudere hippie-achtige types. Sommige met hele struiken in hun haar. Daarnaast heb ik in het kleine dorpje maar liefst drie demonstraties tegen diverse oorlogen gezien.

Overlook Mountain House

Ook wemelt het er van de winkels waar je allemaal hippistische zaken kunt kopen: half vergane hippie kleren, LP's met de protest songs, foto's van Woodstock en (kunst) bloemen. Opmerkelijk was een groot bord midden in een bloemenperkje met "Please don't pick the flowers!".
En daar liep ik dan met mijn kapitalistische APG Investments pet......

Gewapend met een Woodstockse burrito toog ik naar mijn eigenlijke doel. De trailhead van de Overlook Mountain. Een populaire en in eerste instantie weinig interessante wandeling. Langs een onderhouds 4WD pad dat naar een antennemast op de top van de berg leidt klim je op een vreselijke vals platte manier omhoog. Na een klein uur klimmen kom je dan aan bij de trieste ruïne van Overlook Mountain House. (Voor de Stephen King fans, neen dit is niet het Overlook Hotel van The Shining, dat staat in Colorado).

View op de Catskills vanaf de Overlook Mountain fire tower
Overlook Mountain House was een populair hotel dat zijn gasten een riant uitzicht bood. Het brandde twee maal af. Daarna werd het grootser dan ooit opnieuw opgebouwd. In 1928 was het bijna klaar en toen sloeg de economische crisis toe. Om onbekende redenen werd het hotel nog voor de opening verlaten en is het daarna volledig vervallen. Heel triest. Nu staan alleen de muren nog overeind, en is alles wat van waarde was, tot en met the gothische zuilen, mee genomen door profiteurs, het is een spookachtig gezicht. Ideaal voor een ruïne fan als ik.

Op de top van de berg staat een oude brandtoren. In tegenstelling tot de Sterling brandtoren is deze niet meer in gebruik, maar door vrijwilligers her- en opgesteld.

Echo Lake
Bovenin kijk je uit over zes staten: New York, New Jersey, Pennsylvania, Connecticut, Massachusetts en Vermont. De mevrouw in de toren vertelde me enthousiast dat het meertje waar we in de verte op uitkeken, Echo Lake, erg mooi was en dat ik daar beslist heen moest.

Aangezien het meer maar 2 mijl van de toren vandaan was besloot ik dat ook nog maar even te doen. Nou die 2 mijl leken wel 4 mijl, en het ergste was dat het allemaal downhill was, en opgeven was ook geen optie. Na een behoorlijk lange wandeling over een beroerd pad kwam ik bij het meer aan. Het lag er mooi bij. Er waren veel campers. Je kunt daar gewoon je tent neerzetten. Nu ik er toch was ook maar even het hele meertje rondgewandeld. Hierna gauw de terugweg aanvaard want ik moest dus weer flink klimmen, en daarna nog weer eens een ruime 2 mijl het saaie 4WD pad aflopen.

Des avond midden in de bergen in een pittoresk doprje gegeten, en om een uur of 9 de terugreis gemaakt. De Mazda verraste me met alarmlichten voor de bandenspanning. De banden leken prima en ik kon nergens een benzinepomp met lucht vinden. Ik zou de volgende dag wel even bij de dealer langsgaan.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
The Dutch Reformed (alweer een) ke…
The Dutch Reformed (alweer een) k…
Woodstock
Woodstock
Woodstock
Woodstock
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
View op de Catskills vanaf de Over…
View op de Catskills vanaf de Ove…
Echo Lake
Echo Lake
View op noordpunt van Manhattan, d…
View op noordpunt van Manhattan, …
Woodstock
Woodstock
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain House
Overlook Mountain fire tower
Overlook Mountain fire tower
Echo Lake
Echo Lake
Echo Lake
Echo Lake
Woodstock
photo by: mdalamers