Woodlawn Cemetery

Bronx Travel Blog

 › entry 107 of 1090 › view all entries

Zou ik iets met kerkhoven hebben? Wie weet!

Je kunt het ook omdraaien, zou New York gewoon een paar hele mooie kerkhoven bezitten?  ABSOLUUT!

Na mijn eerdere exploraties in Brooklyn, bij het oude Nederlandse kerkhof en het Greenwood cemetery was vandaag alwéér een kerkhof aan de beurt, en ook nog eens in The Bronx.

Mijn eerste bezoek aan The Bronx was niet echt. Dat was het sjieke en rijke Riverdale. Nu had ik een tocht gecheduled die me met mijn eigen trouwe 4 subway dwars door The Bronx naar het eindpunt ervan zou voeren, waar het kerhof gelegen is.


De tafereeltjes die ik nu te zien kreeg (lijn 4 rijdt vanaf de derde halte in The Bronx bovengronds) voldeden meer aan de verwachting die ik van deze wijk had. Zeer veel gebouwen onder de grafitty, veel lots met zooi en autowrakken. Maar, ook beslist niet erger dan een gemiddelde grafitty-wijk in Nederland, en zekker aantrekkelijker dan bv. Kanaleneiland.

Het eindpunt lag in een groen gedeelte met links het Van Cortlandt Park en rechts het grote kerkhof, rustiek gelegen op heuvels en knallend van de kleuren van bloesems en andere fraaie flora.

Het kerkhof stamt al van 1863 en "huisvest" restanten van menig beroemdheid. Zoals bijvoorbeeld:
-Fiorello LaGuardia (oud burgemeester van New York)
-Oscar Hammerstein, Sr.  (Opera / operette magnaat)
-Fritz Kreisler (violist / componist)
-Roland Macy (van het warenhuis)
-James Cash Penney (van het warenhuis)
-Frank Woolworth (van het warenhuis)
-Joseph Pulitzer (van de prijs)
-Miles Davis (musicus)
-Duke Ellington (musicus)

Helaas was de wegbewijzering minimaal zodat ik niet één graf van deze beroemdheden heb kunnen spotten.

Wat jammer is is dat Woodlawn in de aanvlieg-route van LaGuardia airport ligt. En hiermee de ironische situatie bestaat dat de persoon naar wie het vliegveld genoemd is eeuwig in de herrie van zijn "eigen" vliegeveld ligt.....

Voor meer foto's kijke men onderaan deze pagina.Wat jammer is is dat Woodlawn in de aanvlieg-route van LaGuardia airport ligt. En hiermee de ironische situatie bestaat dat de persoon naar wie het vliegveld genoemd is eeuwig in de herrie van zijn "eigen" vliegeveld ligt......Wat jammer is is dat Woodlawn in de aanvlieg-route van LaGuardia airport ligt. En hiermee de ironische situatie bestaat dat de persoon naar wie

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bronx
photo by: furiousfowl