Ward Pound Ridge Reservation, nog een sneeuw-wandeling

Ward Pound Ridge Reservation - NY Travel Blog

 › entry 391 of 1090 › view all entries
Snow!

Winter is here!!

Ik meldde vorige week al de eerste sneeuw. En in de tussenliggende week is het vooral koud geweest. In de grote stad rond het vriespunt, dus buiten de stad in de wat hogere regionen  beneden het vriespunt. Hierdoor was er upstate nog vrij veel van de vorige week gevallen sneeuw aanwezig.

Qua zonsondergang zitten we rond deze tijd rond de vroegste zonsondergang van het jaar, ja dat punt valt nog vóór de kortste dag, de 21e December. Vanaf volgende week gaat de zon alweer een minuut later onder. Maar goed dat helpt niet veel, en 16:26 uur is ook nog steeds pittig vroeg. Derhalve maar weer een wandelingetje vlakbij gepland, in Westchester County, het eerste county buiten New York.

Westchester heeft zijn eigen County Parks.

Einde dag in het bos
Eén daarvan is Ward Pound Ridge Reservation, gelegen net iets ten Noorden van Stamford waar het dan alweer NewYork State is. Met zijn 1619 hectare is het tevens de grootste. Het bestaat uit een gebied van heuvelende, bossen, weiden en moerassen, waarbij opgemerkt zei dat het laatste natuurlijk minder heuvelt. Het gebied werd in 1925 aangekocht en bestemd al wild- en natuurr-reservaat.

Door de vorst was het pad wat anders volgens mij vreselijk modderig moet zijn, aangenaam bevroren en wandelde ik in een paar uur toch nog 11 kilometer en een hoogteverschil van toch nog ruim 100 meter weg. Wat het hoogtepunt van de hike had moeten zijn, een grot-achtige  spelonk, viel zwaar tegen, gelukkig maakten de kerkorgel-achtige ijspegels de op dit punt aan de rotsen hingen veel goed.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Snow!
Snow!
Einde dag in het bos
Einde dag in het bos
De oprijlaan naar Ward Pound Ridge…
De oprijlaan naar Ward Pound Ridg…
Een van de weinige nog aanwezige h…
Een van de weinige nog aanwezige …
Merkwaardig schors
Merkwaardig schors
Overview
Overview
Ijs rond een boomstam gegroeid
Ijs rond een boomstam gegroeid
Orgelpijp-pegels
Orgelpijp-pegels
Sunset is near
Sunset is near
Sunset over Westchester
Sunset over Westchester
Ward Pound Ridge Reservation - NY
photo by: mdalamers