Walkway over the Hudson, een van de langste voetgangersbruggen ter wereld

Highland Travel Blog

 › entry 370 of 1090 › view all entries
De Poughkeepsie bridge, gezien vana de kant van Highland

Op 1 Januari 1898 werd er bij Poughkeepsie een brug over de Hudson geopend, de Poughkeepsie Bridge.  Dit was heel bijzonder want het was de eerste brug over de Hudson die zuidelijker lag dan de bruggen bij Albany (waar de Hudson nog vrij smal is). Bij Poughkeepsie is de Hudson al een een dikke 800 meter breed en zijn er ook hoge rotswanden langs de rivier. De brug was dan ook ruim 65 meter hoog boven het wateroppervlak en maar liefst 2082 meter lang.

De brug werd alleen bereden door treinen, en met veel succes. In de tweede wereldoorlog was de brug een levensader voor de aanvoer van militaire zaken. Maar,.. vanaf 1970 kwam de klad er in. De concurrentie met de vrachtwagens, snelwegen en betere spoorlijnen deed het treinverkeer afnemen. En, op 8 mei 1974 ontstond er een brand op de brug. Door de hoogte was het aanvoeren van bluswater een probleem. Het vuur viel op veel plaatsen van de brug op de huizen van het onderliggende Poughkeepsie.

View op de Hudson vanaf de Poughkeepsie kant

De brand was de nekslag, het treinverkeer stopte. Gebrek aan geld om het gevaarte te slopen maakte de spoorbrug tot een spookbrug, die langzaamaan afbrokkelde (waarbij regelmatig onderdelen op de eronder gelegen route 9 vielen). In 1984 werd de brug net voor hij dan toch eindelijk gesloopt zou worden voor 1 USD verkocht aan een privé investeerder, maar die deed ook niets met de roestende massa. Op 4 juni 1998 kwam hij echter in handen van de organisatie "Walkway Over the Hudson".

Zuid view, de Mid-Hudson Bridge
Deze wist funding bijeen te brengen voor restauratie en opening als wandelbrug. Dat laatste geschiedde op 3 oktober jl. Waarbij de brug direct een State Historic Park werd.

Het werd tijd er eens te gaan kijken. De brug mag niet zeggen dat het gebrek aan belangstelling heeft. Er waren honderden mensen aanwezig. Maar ondanks dat is alles goed te zien. Ik kwam van de westkant bij het dorpje Highland. En wist nog net voor sluitingstijd de oostkust te bereiken. Hier was een veeg-politieman net begonnen aan zijn wandeling naar Highland, en riep iedereen op om nu om te keren, zo niet dan was er geen terugweg meer.

Ik ga nog eens terug op een rustigere dag met wat meer licht en meer tijd!

Oh ja, voor eventuele kritische lezers, in tegenstelling tot wat de State Park website beweert, is het niet de langste voetganerbrug ter wereld, die ligt met 2800 meter namelijk in Australië! En voor de civiel-technici: hier een website met nog veel meer info en mooie oude foto's van de bouw en het bedrijf van de brug!

Meer foto's hieronder!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Poughkeepsie bridge, gezien van…
De Poughkeepsie bridge, gezien va…
View op de Hudson vanaf de Poughke…
View op de Hudson vanaf de Poughk…
Zuid view, de Mid-Hudson Bridge
Zuid view, de Mid-Hudson Bridge
Een foto van de groete brand in 19…
Een foto van de groete brand in 1…
Ook hier weer herfstkleuren
Ook hier weer herfstkleuren
Toch roest de brug nog wel
Toch roest de brug nog wel
Noord-oost view
Noord-oost view
Zuid-oost view, met de Mid-Huson B…
Zuid-oost view, met de Mid-Huson …
View op Poughkeepsie
View op Poughkeepsie
Velen met mij liepen over de brug
Velen met mij liepen over de brug
Noord-west view, de Catskills
Noord-west view, de Catskills
Zuid view, de Mid-Hudson Bridge
Zuid view, de Mid-Hudson Bridge
Onder de Poughkeepsie bridge
Onder de Poughkeepsie bridge
De Poughkeepsie bridge (1889) en d…
De Poughkeepsie bridge (1889) en …
Highland
photo by: mdalamers