Vlucht US1549 - Ramptoerisme

New York Travel Blog

 › entry 228 of 1090 › view all entries
No standing anytime!

Afgelopen donderdag berichtte ik al over de onfortuinlijke reis, met de uiteindelijk wel weer fortuinlijke afloop, van vlucht US1549. (Zie hier).

Toen ik hedenochtend stond te fitnessen zag ik op TV dat ze het half gezonken vliegtuig, dat afgelopen donderdag dus in de Hudson landde, inmiddels opgetakeld hebben. Ik had me al die tijd weten te bedwingen maar nu moest ik toch toegeven aan mijn ramptoeristische neigingen. Ik had begrepen dat het vliegtuig tot aan battery Park afgedreven was. De metro reed echter slechts tot Brooklyn Bridge, ik besloot dus maar een mooie sneeuw wandeling te maken. Bij de Hudson aangekomen zag ik in de richting van Battery park (meer naar het zuiden) geheel niets.

De uitgangen nog open
Echter op de hoogte van Ground zero, (wat is er toch met deze plek?) wemelde het van de politie-auto's, brandweer-auto's, pers-auto's, New York State auto's, Televisie-auto's, Environmental Healt Dept auto's, kraan auto's, etc. (Alleen overigen met draaiende motor).

Ik had het idee dat de ponton met vliegtuig al weggevaren zou zijn want er was verder niks te zien, zo leek het. Die drukte kon echter toch ook niet voor niets zijn.. Kortom, ik moest daar toch maar eens gaan kijken.....

En ja hoor, dichterbij gekomen zag ik ineens de bekende staart van US airways opdoemen. Het gekke is, op een vlieveld lijken vliegtuigen altijd van die enorme apparaten. Hier, rustiek en feeëriek gelegen langs de kade, nabij een speeltuin, wat lantarenpalen en parkeerplaatsen leek het toestel vrij klein. En of ze het er om deden, de airbus was afgemeerd bij een verkeersbord met de tekst "No Standing Anytime"!

Uiteraard was alles afgezet, maar toch kon je er redelijk wat van zien.

Overview
De nooduitgangen en deuren stonden nog open. De motoren waren behoorlijk in puin en bij de staart leek ook iets afgebroken te zijn. Diverse tecnici zwermden rondom de wrakkige motoren. Maar verder zou je er zo in stappen. Het was niet druk maar ik was ook zeker niet de enige. Er stonden zeker vier TV-ploegen te filmen en drommen mede ramptoeristen stonden gereed met hun blackberries en iPods. Ik geloof idat ik een van de weinigen was met een gewone camera. Maar wel ook de enige met een telelens! Gna gna!

Anyway, zie zelf de resultaten hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de bijgesloten foto ook vertoond wordt.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
No standing anytime!
No standing anytime!
De uitgangen nog open
De uitgangen nog open
Overview
Overview
De staart lijkt afgebroken
De staart lijkt afgebroken
De motor aan gort
De motor aan gort
Technici inspecteren de motor
Technici inspecteren de motor
Mijn mede ramptoeristen
Mijn mede ramptoeristen
Een klein gedeelte van de vele pol…
Een klein gedeelte van de vele po…
Klein vliegtuigje!
Klein vliegtuigje!
New York
photo by: herman_munster