Vito Corleone

New York Travel Blog

 › entry 40 of 1090 › view all entries
De mafia dagpas.

Op Ellis Island gebeurde het vroeger allemaal. Elke boot met ladingen migranten kwam via Ellis Island de VS binnen. De eersteklas passagiers werden zodanig welgesteld en eerlijk geacht dat ze zonder meer het land in konden. De passagiers uit tweede en vooral de derdeklasse, dat was het tuig. Dat moest goed gescanned worden, zowel op ziektes en financiële draagkracht, maar ook op crimineel verleden.

Je kunt dit allemaal zien in het mooie museum dat thans in het prachtige gebouw gevestigd is. Maar daarover een andere keer meer. Een legendarische scene uit de film "The Godfather" is de scene waar Vito Andoli aankomt op Ellis Island en ingeschreven wordt door een haastige immigration officer. In de haast wordt Corleone, de geboorteplaats van Vito als achternaam opgenomen.

Hier moest ik vandaag aan denken toen ik aangekomen bij ABP ontdekte dat ik mijn badge vergeten was. Ik naar de bali en me melden voor een dagpas. Op new Yorkse vriendelijke wijze werd me toegesneuwd dat ik mijn ID moest laten zien. Zo gezegd (gesnauwd) zo gedaan. De officer maakte een dagpas voor me aan. Pas later toen ik er eens goed naar keek zag ik dat ik, net als Vito,  geadministreerd was als Michiel Alkmaar. Ik voelde me ineens helemaal maffioos!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De mafia dagpas.
De mafia dagpas.
New York
photo by: herman_munster