View vanaf mijn daktuin

Manhattan Travel Blog

 › entry 388 of 1090 › view all entries
Noord-West view, de Triboro Bridge over de East River / Hells Gate. Op de achtergond LaGuardia Airport

Wat raar eigenlijk... Ik heb nog nooit wat over mijn daktuin geschreven. Nou ja, "mijn", het is uiteraard een gemeenschappelijke tuin. Maar ik ben er erg op gesteld. In de entry die ik over mijn appartement maakte (zie hier) had ik wel twee foto's (deze en deze)  opgenomen van het dak, maar daar de view is daar niet helemaal goed te zien.

Overdag is de view heel aardig, je ziet uit van The Bronx en Connecticut in het noorden,  naar Queens (van Laguardia Airport tot aan Flushing Meadows) in het oosten, en Brooklyn. De zuidwest kan biedt views op Midtown Manhattan en het Jacky Kennedy Reservoir in Central Park.

Zuid-Oost view, vooraan 1st Avenue, verder Queens en Brooklyn
Ook de oude locatie van de Yorkville Brouwerij, vlakbij mij op 2nd Avenue en 90-93e straat is goed te zien. De view naar het noorden is helaas sinds een jaar verpest door de nieuw gebouwde flat "The Azure". (Dezelfde flat die het hijskraan ongeval veroorzaakte (zie hier)).

Maar des avonds is de view gewoonweg betoverend. Hoewel de huisregels het niet toestaan om na zonsondergang op het dak te komen is dat een regel die door iedereen met voeten getreden wordt. Ach, en zo lang je er alleen komt om te genieten van het uitzicht is het best OK vind ik.

Hedenavond ben ik dus maar eens gewapend met de camera naar boven gegaan en heb daar de onderstaande plaatjes bijeen geschoten. Het verbaasde me hoe goed je met een telelens en digi-zoom foto's dichtbij kunt halen. De bovengenoemde nog steeds in aanbouw zijnde "Azure" heeft sinds enige weken een verdieping open als showroom. Met de camera kon ik zelfs de foto's aan de muur van de showroom zien hangen. Uiteraard doe ik dat alleen bij de showroom... ;)

Kijk zeker ook nog eens naar de foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Noord-West view, de Triboro Bridge…
Noord-West view, de Triboro Bridg…
Zuid-Oost view, vooraan 1st Avenue…
Zuid-Oost view, vooraan 1st Avenu…
Noord-Oost view, de Triboro Bridge…
Noord-Oost view, de Triboro Bridg…
Noord-West view, de flats op de pl…
Noord-West view, de flats op de p…
Zuid-West view naar Midtown Manhat…
Zuid-West view naar Midtown Manha…
Spieken in de showroom van The Az…
Spieken in de showroom van "The A…
Meer buren
Meer buren
West-view op 89th Street en 3rd Av…
West-view op 89th Street en 3rd A…
Manhattan
photo by: Fitnessguru729