Van Mozart naar Musical in Chinese sferen

Queens Travel Blog

 › entry 524 of 1090 › view all entries
Het gecombineerde OCM-koor met het ensemble

Eind vorig jaar meldde ik in mijn weblog dat ik meespeelde in een ad hoc orkest bij de Oversea Chinese Mission (zie hier). Welnu, de OCM organiseerde weer een muzikale happening, en ik mocht wederom meespelen.

Deze maal vond de happening helaas niet in Chinatown Manhattan plaats, maar in de buurt van het andere New Yorkse Chinatown, in Flushing Queens. Een hele onderneming om er te komen!

De sessie stond deze keer uiteraard ook niet in het teken van kerst, het thema was een muzikale kerkdienst gebaseerd om een soort van Christelijk musical "God with Us" van Don Moen. Er zou ook een ouverture, dé ouverture van Mozart, "Le Nozze di Figaro" gespeeld worden.

Het gecombineerde OCM-koor met het ensemble
Dit stuk wordt bij beroepsorkesten vaak als auditie-stuk voor fagot gebruikt. Ik had me er de afgelopen dagen te pletter op gestudeerd maar kon het nog steeds niet goed spelen. Enfin, bij aankomst op de generale repetitie afgelopen donderdag kreeg ik terloops te horen dat de ouverture geschrapt was. Heel fijn!

Bleef over de musical, waar ik wat tegenop zag omdat in modernere muziek de fagot vaak een pom-pom-hoempa functie heeft. Hier echter niet. Het was buitengewoon leuke muziek om te spelen. Niet te simpel niet te lastig. Het ruim 50 personen tellende gecombineerde OCM koor presteerde weer erg goed en dirigent Elim Lau had de zaak weer strak onder controle.

Wat ook zeer aangenaam was was de traditionele Chinese maaltijd die na afloop geserveerd werd.

Een erg leuke en afwisselende middag! 

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het gecombineerde OCM-koor met het…
Het gecombineerde OCM-koor met he…
Het gecombineerde OCM-koor met het…
Het gecombineerde OCM-koor met he…
Het Chinese Herald Mission Center …
Het Chinese Herald Mission Center…
Het gecombineerde OCM-koor met het…
Het gecombineerde OCM-koor met he…
Queens
photo by: mdalamers