Vakantie naar Chili I - Vertrek met stress

LaGuardia Airport Travel Blog

 › entry 151 of 1090 › view all entries
LaGuardia Airport (foto van internet)

Wie gaat er nu naar Chili??????  Vroeg ik nog in mijn vorige entry? Welnu. IK!

Laura Hendriks en Erik Groenestein wonen al ruim een jaar in Santiago de Chile en hadden mij uitgenodigd om samen met mijn eerdere gasten Hester en Elianne naar aldaar te komen. Het plan was om daarna door te vliegen naar de zuidpunt van Chili om aldaar Patagonië te bezoeken.

Dit was een hele vreemde reis voor mij. Ik had nog nooit een lange nachtvlucht in de zelfdetijds-zone (Chili en New York zitten gedurende de zomer in de zelfde zone) gemaakt. En evenmin was ik vanuit hartje zomer naar hartje winter gereisd. Voorts was zuid Amerika een volledig nieuw continent voor mij.

Ik had een vlucht met Air Canada via Toronto op de kop weten te tikken voor een redelijk bedrag. De vlucht was in de avond en ik had de hele dag vrij genomen om zorgvuldig mijn koffer te pakken.

Mij vlucht van LaGuardia naar Toronto ging per Airbus A319 (foto van internet)
Buiten was het 32 °C, binnen zat ik met een loeiende airco dikke truien, wanten, en een winterjack uit te zoeken..... Waanzinnig!

De vlucht was om 19:30 uur vanaf LaGuardia Airport. Het regionale vliegveld dat een paar kilometer van mijn flat ligt. Een proefrit erheen (in het weekend) had aangetoont dat je er in 40 minuten kon zijn. Ik nam het wat ruimer. Maar ook weer niet heel ruim.

Dat was dom! Hallo.....!!! Wie woont er nu al ruim een half jaar in New York? Dan moet je toch weten dat NYC in de spits volledig vast staat. Ik kwam met de subway nog prima aan in Harlem maar daarna moest ik verder met de bus, en die zat dus echt MUURVAST in het verkeer. Het schoot voor geen meter op.  Ik zat zelf ook muurvast, de bus was af-ge-la-den vol!
Dit was nu niet echt relaxed....

Gelukkig was de drukte weg zodra we de Triboro Bridge opreden en in Queens reden we ook vlot door.

Foto genomen van exact de plek waar ik in de vlucht naar Santiago zat.(foto van internet)
Ik was precies 45 minuten voor vertrek op het vliegveld. Gelukkig geen drukte bij de balie en ik kon zo ingechecked worden.

Het boarden ging snel en efficient. Alleen toen begon het wachten... Want, ook op het vliegveld waren files! Er waren, zo meldde de piloot opgewekt (!), 25 vliegtuigen voor ons aan het wachten en dat scheen heel goed te zijn.....

Na ruim een half uur stukje bij beetje rijden waren we ongeveer het hele luchthave terrein afgereden. Helaas was het al donker toen we echt opstegen.

De vlucht met Air Canada was geweldig. Ik vloog met een comfortable Airbus A319. Op het kleine stukje van een dik uur werden koptelefoons uitgedeeld en had ik mijn eigen beeldscherm. Ook zat ik bij de nooduitgang en had ik dus veel beenruimte.

Mij vlucht van Toronto naar Santiago ging per Boeing 767-300 (foto van internet)


Toronto Airport viel me zwaar tegen... Ik had nog niet gegeten maar om 21:30 uur waren alle restaurants al dicht. Nou ja!!!!
Het boarden ging snel en efficient. Alleen toen begon het wachten... Want, ook op het vliegveld waren files! Er waren, zo meldde de piloot
De vlucht naar Santiago, met een Boeing 767-300, was afgeladen vol, helaas zat ik (ondanks de belofte van de incheckmeneer) midden in het vliegtuig. Niet echt comfy. Maar er waren genoeg leuke films om te kijken.

Chile here I come!
Het boarden ging snel en efficient. Alleen toen begon het wachten... Want, ook op het vliegveld waren files! Er waren, zo meldde de piloot

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
LaGuardia Airport
(foto van inter…
LaGuardia Airport (foto van inte…
Mij vlucht van LaGuardia naar Toro…
Mij vlucht van LaGuardia naar Tor…
Foto genomen van exact de plek waa…
Foto genomen van exact de plek wa…
Mij vlucht van Toronto naar Santia…
Mij vlucht van Toronto naar Santi…
LaGuardia Airport
photo by: mdalamers