Vakantie naar Chili III - Naar het zuiden, naar Patagonie

Punta Arenas Travel Blog

 › entry 153 of 1090 › view all entries
Vliegtuig view op een gletcher

Dienstmededeling: JA!!! Ik weet dat het Patagonië is, i.p.v. Patagonie. Alleen als ik dat doe heeft de website moeite met de "ë" in de URL!

Ik was voor mijn gevoel amper ingeslapen, of ik mocht alweer opstaan.

Snel douchen want om 05:00 am zou de taxi die ons naar het vliegveld zou brengen alweer op de stoep staan. En in tegenstelling tot wat men verwachtte was de taxi ook nog eens exact op tijd. We werden door een nog veelal slapend en regenachtig Santiago naar het vliegveld gereden. Ik was nog geen 20 uur in Chili of ik stond alweer op het vliegveld...

De Chileense carrier LAN Chile zou ons naar Punta Arenas gaan vliegen, een vlucht van een kleine 4 uur, met een tussenlanding in Puerto Montt. Ergens onvoorstelbaar, je begint halverwege een land en dan is het nog 4 uur vliegen naar het zuiden.

Onze Jeep
Van New York naar de Westkust is ca 5 uur...

LAN heeft een prima en gloednieuwe vloot van airbussen. Het was een aangename vlucht met hier en daar prachtige views op de Andes en op veel gletchers. Na Puerto Montt was de regen ineens verdwenen en was de lucht volledig helder.

We landden op tijd in Punta Arenas op, ik denk, het zuidelijkste grotere vliegveld ter wereld. Alweer een modern en goed verzorgd complex. Buiten lag er sneeuw, was het -4 °C en scheen de zon! Punta Arenas ligt trouwens heel zuidelijk t.o.v. het continent en ook t.o.v. Afrika, maar op zich valt de afstand vanaf de evenaar eigenlijk best tegen. Als de de positie spieget wordt t.o.v. de evenaar dan kom je uit ter de hoogte van Leeuwarden! Zie hier de ligging!

We hadden alle tijd om een huur auto uit te zoeken want we moesten immers op de volgende vlucht uit Santiago, die de koffer van Hester zou vervoeren, wachten.

De weg naar Puerto Natales
Na heen en weer geshop was de keuze op een Nissan 4WD Jeep gevallen. Echter toen we op het punt stonden te vertrekken lukte het mij met geen mogelijkheid om de auto in de 4WD stand te zetten. Het lukte ook de verhuur meneer niet zodat we een Mitsubishi Jeep kregen, deze had helaas geen spijkerbanden.

We deden ook nog even boodschappen en ik kon zo even wennen aan het rijden in Chili waarbij het best handig is dat ik het Spaans in enige mate beheers want veel waarschuwingen zijn in tekstvorm opgeschreven.

In het begin van de middag werd Hester op emotionele wijze met haar koffer herenigd en vertrokken wij naar onze eindbesteming, Puerto Natales, een havenstadje 250 km naar het noorden, vlakbij de Argentijnse grens.

De enorme bak met vlees in het BBQ restaurant
De weg erheen was prachtig! Op sommige plekken was hij heftig besneeuwd, het landschap was licht glooiend met in de verte de bergen. De zon ging langzaam onder en dat was een prachtig gezicht.

Laura en Erik leidden ons naar Hotel Captitán Eberhard, een simpel edoch goed en ONT-ZET-TEND heet hotel. Nadat we de mevrouw van het hotel diverse malen naar de kamer geroepen hadden om iets te doen aan het de schier oneindige stroom van kokendhete lucht die onze kamers in blies kwamen we achter het geheim van het systeem. Een thermostaat die op de gang hing!!!!!!

Laura en Erik wezen ons ook een geweldig restaurant, een barbecue restaurant. Hier kregen we een enorme bak met vlees voorgeschoteld. We hadden wel heel flauw de Chileense lekkernij bloeddarmen weggelaten uit de bestelling....

Meer foto's van de vakantie staan nog steeds hier: http://jalbum.net/users/mlamers/albums

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Vliegtuig view op een gletcher
Vliegtuig view op een gletcher
Onze Jeep
Onze Jeep
De weg naar Puerto Natales
De weg naar Puerto Natales
De enorme bak met vlees in het BBQ…
De enorme bak met vlees in het BB…
Punta Arenas
photo by: Kramerdude