Vakantie naar Chili II - Aankomst in Santiago - Shopping Malls - Eten aan bed..

Santiago Travel Blog

 › entry 152 of 1090 › view all entries
Een buitenwijk van Santiago waar Laura en Erik vroeger woonden.

Om een uur of 7:00 werd ik voor de zoveelste keer wakker uit een lichte slaap. Hoewel Air Canada redelijk wat beenruimte heeft is slapen op de middenrij nu niet echt zeg maar Morpheus-approved. Toch scheelt het echt aanzienlijk als je in de zelfde tijdszone vliegt.
Het cabinepersonnel begon broodjes te serveren, ik heb nog eeven een film (Narnia) gekeken en ineens was het licht.

De daling naar Aeropuerto Arturo Merino Benitez was heel bijzonder. Je vliegt namelijk tussen twee gebergten door heb hebt zo de Andes aan de ene kant en een ander gebergte aan de andere kant. Het was mooi zonnig!

De aankomst formaliteiten gingen snel! In mijn vliegtuig zaten vooral Amerikanen en Canadezen. En aangezien de USA en Canada dure visa verplicht stellen voor Chilenen heeft Chili zo iets van, dan moeten jullie ook betalen.

We naderen het centrum van Santiago
Dus mijn medereizigers moesten allemaal in de rei om voor bijna USD150 een toegangskaartje te kopen. Gelukkig doet Nederland niet zo lastig en mocht ik dus gratis het land in en kon ik zo doorlopen.

De douane was streng, alles moest door een X-ray heen, want je mag niets het land invoeren wat ook ooit maar eens levend geweest is. Men was er zo driftig mee bezig dat ze het formulier dat ik had moeten invullen vergaten in te nemen.... ;)

In de hal trof ik Laura en Elianne. Erik en Hester voegden zich later bij ons. Het bleek dat de koffer van Hester op de heenreis zoekgeraakt was en we moesten nog even wat met Delta regelen. Nadat ik mijn jas uit mijn koffer gevist had, kreeg ik direct een mooie rondleiding over het zeer moderne en goed uitgeruste vliegveld. Delta was vaag en moeizaam, de koffer was een probleem omdat we de volgende dag al om 6:00 am door moesten vliegen naar het zuiden.

Spaanse invloed?
Die moest dus nagestuurd worden. Eerst zouden we op kosten van Delta een latere vlucht mogen boeken. Dat kon niet en toen bood Delta aan onze huurauto in Patagonië te gaan betalen. Iets wat ze uiteindelijk na veel gedoe ook waargemaakt hebben. Ondertussen mocht Hester voor USD100 aan kleding gaan kopen.

Per huurauto gingen we naar een lokale shopping mall. Onderweg keek ik mijn ogen uit. Santiago was heel anders dan ik me voorgesteld had. Veel georganiseerder, veel tropsicher, veel Europeser, en veel vuiler....... Veel palmbomen, rekeningrijden heeft men er al werken, en overal zoefen moderne en gloednieuwe bussen. En, er reden ook veel Renaults!

Wat ook een rare gewaarwording was is dat het daar winter is en iedereen er dus met dikke jassen en mutsen liep.

De tafel die als bed opgmaakt is.
Hoewel het misschien 15 °C was.

Via een mix van Oost Europees aandoende flatwijken tot Curacao's achtige woonwijken belandden we in het centrum. Ook hier een eigenaardige mix van New York, Arnhem, Oost Berlijn, en Spanje. Her en der staan prachtige koloniale (?) Spaanse gebouwen, daar tussen staat dan van die DDR achtige flats afgewisseld met moderne New York achtige appartement flats.

De flat van Laura en Erik ligt midden in het oude centrum in een smal straatje. Erg mooi gelegen met een smashing uitzicht op de Andes. Ik dacht dat ik een mooi uitzicht had.... Jammer van de E-NOR-ME smog boven Santiago. Soms zie je de bergen niet eens of met veel moeite.

Na wat rommelen en boodschappen zijn we daarna de huurauto in gaan leveren en namen Laura en Erik ons mee naar een geweldig restaurant. Ik heb zelden zulke lekkere fajita's gegeten! Het unieke aan het restaurant is dat ze een bed hebben die opgemaakt is als tafel. Of eigenlijk andersom. Heel apart.

Ik ben niet al te laat naar bed gegaan, want de volgende dag moesten we alweer om 4:30 uur op om op tijd op het vliegveld te zijn voor onze vlucht van 6:00 uur naar Punta Arenas.

Ik heb een heleboel foto's van mij vakantie in een aantal web-fotoboeken gezet. Zie daarvoor: http://jalbum.net/users/mlamers/albums

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een buitenwijk van Santiago waar L…
Een buitenwijk van Santiago waar …
We naderen het centrum van Santiago
We naderen het centrum van Santiago
Spaanse invloed?
Spaanse invloed?
De tafel die als bed opgmaakt is.
De tafel die als bed opgmaakt is.
Santiago
photo by: Bluetraveler