Vakantie Dag 8 - Ons hotel in Hilo, het Hilo Hawaiian Hotel - Hoe tsunami's Hilo's vorm bepalen

Hilo Travel Blog

 › entry 334 of 1090 › view all entries
Hilo Hawaiian Hotel, gezien vanaf Coconut Island

Aangezien Hawai'i groot is hadden we ervoor gekozen op dit eiland in twee hotels te verblijven. Eerst aan de oost-kust in de hoofdstad Hilo. Later deze reis zouden we terug gaan naar de west-kust. Over Hilo volgt nog een aparte log entry. Hier even kort iets over ons hotel.

Het Hilo Hawaiian Hotel, ligt aan een fraaie baai in een groot park van Hilo. Dit park is een door de natuur min of meer afgedwongen park. Hilo ligt namelijk op een deel van het eiland dat erg vaak getroffen wordt door tsunami's, de soms meters hoge vloedgolven waardoor de stad in het verleden vele malen getroffen is. Nadat keer op keer hele wijken weggespoeld waren heeft men besloten dat gedeelte van het eiland tot park om te vormen.

In de baai voor het hotel ligt een idyllisch eilandje, dat Coconut Island genoemd wordt. Het is tegenwoordig verbonden met een brug dus makkelijk te bezoeken.

De baai bij Hilo Hawaiian Hotel die nu park is i.v.m. de vele tsunami's
Op het eiland is op de palmen aangegeven hoe hoog de recente tsunami's waren.  En dat is flink hoog! Zie ook de bij deze ernty gevoegde foto van een tsunami die over Coconut Island raast.

Waarom dan, ondanks deze tsunami's, toch hotels? Welnu, het hotel en de andere hotels in de buurt zijn tsunami-proof. De hele benedenverdieping is (op enkele smalle zwaar gewapende betonnen pilaren na) of leeg, of bevat vertrekken met muren van heel dun gipsbeton.  Een eventuele nieuwe tsunami spoelt gewoon door de onderste verdieping van het hotel heen.

We hadden heel economisch een mountain view kamer geboekt. Mountain view is gewoon een geraffineerde term voor: "geen zeezicht en vaak zicht op de buitenwijken van een stad". Hier niet! De kamer keek uit op een heel dicht waringin-bos waarin diverse vogels en andere creaturen zaten die een geweldig symfonie aan tropische geluiden produceerden. Geweldig!

Met dank aan Stephan van Gessel voor de review. Meer foto's hieronder! (Mis de zwart-wit foto van de tsunami niet!)

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hilo Hawaiian Hotel, gezien vanaf …
Hilo Hawaiian Hotel, gezien vanaf…
De baai bij Hilo Hawaiian Hotel di…
De baai bij Hilo Hawaiian Hotel d…
Hilo Hawaiian Hotel
Hilo Hawaiian Hotel
Hilo Hawaiian Hotel
Hilo Hawaiian Hotel
Hilo Hawaiian Hotel
Hilo Hawaiian Hotel
Waringin vlakbij Hilo Hawaiian Hot…
Waringin vlakbij Hilo Hawaiian Ho…
Coconut Island, achter Hilo Hawaii…
Coconut Island, achter Hilo Hawai…
Coconut Island, achter Hilo Hawaii…
Coconut Island, achter Hilo Hawai…
Coconut Island, voor het Hilo Hawa…
Coconut Island, voor het Hilo Haw…
Op 1 april 1946 spoelde er een tsu…
Op 1 april 1946 spoelde er een ts…
Hilo Hotels & Accommodations review
I can recommend this hotel to anyone who should like to have a pleasant time in Hilo and the surroundings. The area around the hotel is beautiful! Nic… read entire review
Hilo
photo by: vances