Vakantie Dag 7 - Naar Hawai'i (the Big Island) - Hereniging met 'my precious' GPS

Honolulu Airport Travel Blog

 › entry 333 of 1090 › view all entries
Maui, noord-west punt

Tijd voor een nieuw eiland! Als volgende en laatste eiland stond Hawai'i (let op, nu staat er en apostrof tussen de twee i's, zo onderscheid je het eiland (Hawai'i) van de staat (Hawaii) op het reisschema.  Hawai'i staat beter bekend als The Big Island. Dit omdat het met zijn oppervlakte van 10433 m² ruim 5 maal zo groot als Maui is. Bovendien is de berg Mauna Kea met 4205 meter letterlijk een topper. Sterker nog, het is de allergrootste berg ter wereld! (Zie uitleg hieromtrent op deze entry).

Er gaan wel vluchten van Maui naar the Big Island, maar bij het boeken van onze vlucht zaten deze al vol en waren we gedwongen eerst weer terug te reizen naar Honolulu om vandaar dan naar Big Island te vliegen. Big Island heeft 4 vliegvelden, waarvan Kona (op de westkust) en Hilo (op de oostkust) de grootsten zijn.

O'ahu, Honolulu
Wij vlogen op Kona, een wat vreemde keuze want die avond hadden we een hotel in Hilo.

Hoe ongemakkelijk de overstap in Honolulu ook mocht zijn voor mij was het een geweldige deal. Zoals op deze entry reeds gemeld had ik namelijk (vermoedde ik) mijn GPS in het vliegtuig op de vlucht naar Maui laten liggen. Op Maui hadden ze hem niet gevonden, maar me geadviseerd op Honolulu na te vragen. We hadden 45 minuten overstaptijd. Dus na landing stoof ik gewapend met mijn paspoort naar de bagageclaim. Al mijn doom-scenarios kwamen NIET uit. De claim was open, er was geen grote rij met wachtenden voor mij, en.... de mevrouw meldde na het kijken in de computer dat ze een GPS gevonden hadden. Na wat heen en weer geloop en gewacht nodigde ze me uit om even in de la met gevonden zooi te kijken. En ja hoor, tussen de wel 5000 mobieltjes en camera's lag hij daar... my precious!

Na de security check kon ik mij weer bij de heer van Gessel melden.

Vlucht Honolulu naar Kona
Die was zo helder te horen dat er door Hawaiian Airlines om vrijwilligers gevraagd werd om bij de nooduitgang te zitten. Geweldig toch? Bij andere airlines moet je daar vet voor betalen, hier smeken ze of je er wil gaan zitten.

Deze keer geen vertraging en een mooie en rustige vlucht naar Kona Airport (KOA) op Hawai'i. Kona is wel een heel tropisch vliegveld. Geen massieve zwaar geairconditionede gebouwen maar allemaal losse hutjes. Je stapt uit op het platform en loopt gewoon buitenom naar buiten. De bagage afhandeling was ook zeer "open". "Ja de bagageband is vanmorgen kapot gegaan" zo meldde een luchthavenmedewerker me, toen ik vertwijfeld naar de enige en lege bagageband stond te kijken. We werden de hoek om gebonjourd waar (ook weer buiten en midden op de weg) een gewoon karretje stond met alle koffers.

Na veel gedoe bij Alamo, en het afkeuren en wisselen van een huurauto restte ons na zonsondergang nog een rit van 150 kilometer naar de andere kant van het eiland.

De luchthaven "terminal" van Kona
Een donkere weg langs lava-velden en afgronden, helaas te donker om te zien. Bij het hotel (zie volgende entry) bleek er iets niet in orde met de boeking, maar na veel gedoe kwam ook dit in orde.

Met dank aan Stephan van Gessel voor de review. Meer foto's hieronder! Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Maui, noord-west punt
Maui, noord-west punt
Oahu, Honolulu
O'ahu, Honolulu
Vlucht Honolulu naar Kona
Vlucht Honolulu naar Kona
De luchthaven terminal van Kona
De luchthaven "terminal" van Kona
Maui, noord-west punt
Maui, noord-west punt
Maui, noord-west punt
Maui, noord-west punt
Molokai
Moloka'i
Honolulu Airport
photo by: grandmar