Vakantie Dag 7 - Kayenta - Cameron - Wupatki National Monument - Tusayan

Tusayan Travel Blog

 › entry 193 of 1090 › view all entries
Het maanlandschap van de woestijn

De zon straalde alweer enthousiast toen we het hotel verlieten. Omdat de route van vandaag, die ons naar de Grand Canyon zou voeren, niet zo gek lang was gooiden we het schema wat om en planden we ook nog een bezoekje aan het Wupatki National Monument in. Niet dat dat nu direct naast de deur lag, dat ook weer niet, maar het bood wat meer ruimte in de verdere reis.!

Onze Impala voerde ons door het droge woestijnland. Het was duidelijk naseizoen, de vele standjes waar de indianen normaal hun indian handcraft verkopen waren veelal leeg.

Een eerste stop was er bij de Elephant Feet, een wat merkwaardige steenmassa die met wat fantasie inderdaad een grote olifantenpoot voor kan stellen. Mooi, maar oneindig jammer dat het rondom het gehele massief wemelde van de glasscherven (kapot gesmeten flesjes).

Wupatki Natl Monument, dat was een kleine stad
Iets wat je trouwens ontzettend veel ziet in deze regio, (gebroken) flessen langs de weg.

De tweede stop was,  alweer rond lunchtijd, bij de indiaanse trading post Cameron. Vroeger stond deze plek bekend om zijn supergoedkope benzine. Helaas nu niet meer, in fact het was een van de duurste tankbeurten van de reis... Als eerbetoon aan mijn waarde APG collega Maurice Cameron heb ik uiteraad vele foto's in het "dorp" gemaakt.

Verder ging de reis naar het al eerder aangekondigde Wupatki National Monument. Dit is een site van de National Park Service en bevat diverse ruines van vroegere Indiaansche beschaving. Op de ene plek is dat wat duidelijker dan op de andere, lees op de ene plek wordt je fantasie wat meer op de proef gesteld.

Scherp lava voor Sunset Crater Volcano
Zo tref je in de middle of nowhere wat muren van kleine huisjes aan, maar elders in het park ook een complex ter grote van een (zeer) kleine acropolis, inclusief een soort sport-stadion. Speaking of Greece, sommige torens van de ruines deden sterk aan de Mani huizen in Griekenland denken.

Nog verder naar het zuiden verschuift de focus van het park van archeologie naar geologie. Het landschap verandert van de vijandige kale woestijn in een prettig bosachtig gebergte. Het gebergte is in feite een dode vulkaan, de Sunset Crater, en als je beter kijkt zie je dat de grond pikzwart is. Je rijdt ineens in een groot lavaveld een souvernir van de laatste uitbarsting heel lang gelden. De vlijmscherpe lava is indrukwekkend en het is er leuk hiken, wat we dus nog even deden.

Tot slot van de dag zetten we koers naar Tusayan een hoteldorp aan de South Rim van het Grand Canyon National Park, een van mijn drie all time favoriete parken. We kwamen net bij zonsondergang het park in, en net zoals enige dagen terug konden we de zon weer een Canyon in zien zakken.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Het maanlandschap van de woestijn
Het maanlandschap van de woestijn
Wupatki Natl Monument, dat was een…
Wupatki Natl Monument, dat was ee…
Scherp lava voor Sunset Crater Vol…
Scherp lava voor Sunset Crater Vo…
De Elephant Feet
De Elephant Feet
Bijna verpletterd door de Elephant…
Bijna verpletterd door de Elephan…
Cameron
Cameron
Wupatki Natl Monument, hier woonde…
Wupatki Natl Monument, hier woond…
Wupatki Natl Monument
Wupatki Natl Monument
Mani Griekenland, of Wupatki USA?
Mani Griekenland, of Wupatki USA?
Zwart lavazand rondom Sunset Crater
Zwart lavazand rondom Sunset Crater
Sunset Crater Volcano
Sunset Crater Volcano
Sunset bij Desert View Point, Gran…
Sunset bij Desert View Point, Gra…
Tusayan
photo by: mdalamers