Vakantie Dag 7 - Iao Valley State Monument

Iao Valley State Monument - Maui Travel Blog

 › entry 331 of 1090 › view all entries
De Iao needle

In het vliegtuig naar Maui hadden we er al foto's van gezien, het Iao Valley State Monument op de noord-west-knobbel van het eiland. Een prachtige locatie! Wij erheen natuurlijk!

Vandaag was het alweer vertrekdag en zouden we in de middag via Honolulu naar Hawai'i  (The Big Island)  vliegen. De noord-west-kant van het eiland was een logische bestemming voor deze dag, want dichtbij het vliegveld. Het noord-westen zou, als de natuur zijn gang had kunnen gaan net als de eilanden Kaho'olawe, Moloka'i en Lana'i, die allen ooit aan Maui vast zaten, gescheiden zijn van het centrale Haleakala-deel, en dat zal ooit ook wel gebeuren.

Enfin, wij dus naar het state monument, dat gelegen is in een vallei vol met tropische regenwouden en onder de beroemde Iao-needle, een puntige berg van 370 meter hoog die vroeger door de legers als uitkijkpost gebruikt werd. Speaking of legers, deze nu zo vredige plaats is ook de locatie van een van de bloedigste veldslagen ooit op Hawaii, de slag van Kepanawi (1790), tussen de legers van Hawai'i en Maui. De lijken waren zo talrijk dat ze de Iao rivier afdamden....

Hoe mooi het er ook is, als het weer door Felicia verpest wordt spreekt het toch minder aan. De grote grijze wolken ontnamen het zonlicht. Jammer!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De Iao needle
De Iao needle
Uitzicht van het Iao Valley State …
Uitzicht van het Iao Valley State…
Iao Valley State Monument - Maui
photo by: mdalamers