Vakantie Dag 6 - Zuid-west Maui

La Perouse Bay - Maui - Hawaii Travel Blog

 › entry 328 of 1090 › view all entries
La Perouse Bau met helemaal achteraan het eiland Kaho'olawe

Vroeg in de morgen werd ik wederom gewekt door vreemde geluiden. Deze keer geen brandalarm maar een heftig vomiterende reisgenoot bij wie de lunch van de voorgaande dag niet bijster goed gevallen was. Later die ochtend was de heer van Gessel nog steeds niet zodanig hersteld dat hij stond te springen om te gaan sightsee-en. Afgesproken werd dat ik eerst even een stukje naar de zuid-west kant van Maui zou rijden, daarna zouden we verder zien.

De zuid-west kant ligt iets voorbij Kihei. Circa 1 miljoen jaar geleden was hier geen kust maar een vallei die lag tussen de Haleakala berg en de top van het thans verderop gelegen (onbewoonde) eiland Kaho'olawe het 8e eiland van de big 8.

Omdat we hier op de zuikant van het eiland zitten is alles droog en dor. Ook zie je hier veel Ijsland-achtige lava brokken liggen, van die scherpe poreuze stenen. Voor mij de eerste lava view. De weg werd steeds smaller en op het laats leek ik op de lava te rijden. Dat was tevens het einde van de weg bij Perouse Bay een state park site met een mooie views op de zee en Kaho'olawe.

Strand

Op de terugreis nog even gestopt bij de "Secret Cove", een stukje paradijslijk strand midden tussen wat huizen, wat dankzij de Lonely Planet niet zo secret meer is. Tussen  de palmbomen en op het gele strand beuken de golven naar binnen. Dit is een van de top trouw locaties op Maui, en inderdaad terwijl ik het strand op liep was er net een trouwerij (bruid, bruidegom en ambtenaar) verder niemand (!!) aanwezig. Ik voelde me bija een wedding crasher.

Meer foto's hieronder!

Naschrift: Tijdens de terugrit van de zuidpunt naar het hotel kwam ik een auto met een Google Streetview camera tegen. Middels google streetview van de Makena road kun je me in onze rode huurauto tegemoet zien komen rijden. Zie ook deze log-entry of deze link naar de streetview!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
La Perouse Bau met helemaal achter…
La Perouse Bau met helemaal achte…
Strand
Strand
De eerste lava
De eerste lava
Secret Cove
Secret Cove
Een kerkje op de terugreis naar Ki…
Een kerkje op de terugreis naar K…
La Perouse Bay - Maui - Hawaii
photo by: mdalamers