Vakantie Dag 6 - Pu'unene een levende ghost town

Puunene Travel Blog

 › entry 329 of 1090 › view all entries
Suikerriet omsingelt Pu'unene

De heer van Gessel, die getroffen was door een misselijkheid/griepje (zie vorige log entry)  was nog steeds niet in staat te gaan Sigthsee-en, besloten werd dat ik het dagprogramma vandaag alleen af zou werken. Het hoofdgerecht was het bovenste deel van Haleakala National Park. Op weg daar naartoe werd ik echter door mijn passie voor Ghost Towns gedwongen even een kijkje te nemen in het gehucht Pu'unene, dat langs de doorgaande weg ligt.

Pu'unene, ligt midden in de vallei die tussen de Haleakala berg en west Maui ligt, pal in de aanvliegroute van het vliegveld en midden in de suikerriet velden.  Als je de naam vertaalt, Pu'u is heuvel en nene betekent gans, krijg je Ganzenheuvel. Maar ik heb er dus noch heuvels nog ganzen gezien wel veel suikerriet dus.

De ghost kerk van Pu'unene

Als je de afslag naar Pu'unene, neemt passeer je eerst een ouderwets aandoende en rokende suikerriet fabriek, dan houdt het asfalt op en rijd je over een leem-modder weg de suikerrietvelden in. Weldra doemt het gehucht op. Het is niet meer dan een grote straat met wat oude huizen waar ca. 50 personen wonen. Het meest opvallend is een grote oude houten kerk, die zowat tegen de fabriek aan staat. Die kerk bewijst dat het dorp ooit betere tijden heeft gekend.

De kerk is echter het enige Ghost aspect aan het dorp, het staat leeg, de tuin staat vol verwilderde planten met, heel "feeëriek", diverse toiletpotten in de tuin. De bordjes "keep out" complementeren het ultieme Ghost Town gevoel. Ergens is het prachtig maar ook diep triest.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Suikerriet omsingelt Puunene
Suikerriet omsingelt Pu'unene
De ghost kerk van Puunene
De ghost kerk van Pu'unene
Irrigatiekanaal voor het riet en o…
Irrigatiekanaal voor het riet en …
De ghost kerk van Puunene
De ghost kerk van Pu'unene
De ghost kerk van Puunene
De ghost kerk van Pu'unene
De ghost kerk van Puunene
De ghost kerk van Pu'unene
In de tuin van de ghost kerk van P…
In de tuin van de ghost kerk van …
De oude Meat Market van Puunene
De oude Meat Market van Pu'unene
Puunene ligt in de aanvliegroute …
Pu'unene ligt in de aanvliegroute…
Puunene
photo by: mdalamers
Resources Reviews