Vakantie Dag 5 - Haleakala National Park, zuid-oost sector

Haleakala National Park - Kipahulu Sector Travel Blog

 › entry 327 of 1090 › view all entries
Bamboebos

Maui is een National Park rijk. En ook nog eens een behoorlijk groot park, Haleakala National Park. Het is misschien wel het park met het grootste hoogteverschil in de VS. Het park strekt namelijk van het strand op de Zuidoost kant (0 meter) tot aan de hoogste top van het eiland die op 3055 meter (!!) ligt. Over die top morgen meer.

De zuid-oost sector heeft alle karakteristieken van de groene en begroeide zuid-oost kant van het eiland en biedt twee highlights, de Lower Pools bij de zee en de hike naar de Waimoku Falls. Gezien het feit dat de dag al bijna voorbij was, en na advies van de parkranger kozen we voor de laatste. Een hike dwars door het regenwoud, met halverwege een enorm bamboebos, naar de voet van de 245 meter hoger gelegen Waimoku Falls.

Waimoku falls, ca. 122 meter hoog
Deze waterval klettert een dikke 120 meter van een steile lava rotswand naar beneden.

De wandeling zelf was, afgezien van de enorme tropische vochtigheid aangenaam en ging niet eens heel stijl omhoog. Genoeg energie om te genieten van de view op de zee, de vele bloemen, een enorm wijd vertakte waringinboom, diverse wild stromende beken met kleine watervallen, en.. het bamboebos. Dat was iets geweldigs, je loopt dwars door een bos met honderdduizenden staven bamboe van wel 10 tot 15 cm in doorsnede. De bamboe staat zo dicht bij elkaar dat het onmogelijk (of heel lastig) is om je door het bos te begeven, het is als het ware een heel dik hek. Gelukkig heeft de NPS een pad dwars door het woud gekapt, waar het dan wel heel donker is door alle blokkerende bamboe-stammen en bladeren.

Al met al een bijzondere belevenis, wederom een site die de naam National Park waardig is.

Met dank aan Stephan van Gessel voor de review. Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bamboebos
Bamboebos
Waimoku falls, ca. 122 meter hoog
Waimoku falls, ca. 122 meter hoog
Het bamboebos zoals het thans nog …
Het bamboebos zoals het thans nog…
De rand van het bamboebos
De rand van het bamboebos
Artistieke view op de Waimoku falls
Artistieke view op de Waimoku falls
De oude waringin, helaas tegenlicht
De oude waringin, helaas tegenlicht
Haleakala National Park - Kipahulu Sector
photo by: mdalamers