Vakantie Dag 4 - Vlucht naar Maui, meer koffer-ellende dreigt

Honolulu Airport Travel Blog

 › entry 324 of 1090 › view all entries
View op Waikiki met o.a. ons Circle Hotel

Na drie nachten en bijna drie dagen op O'ahu was het tijd om verder te reizen. En wel naar het eiland Maui, het vallei eiland. Maui is net iets groter dan O'ahu en neemt met 1883 m² de tweede plaats in in de galerij der groten. Ook qua bevolkingsdichtheid komt het met 62 personen per vierkante kilometer op de tweede plaats, ver achter het drukke (567 pers/m²) O'ahu.

We zouden vliegen naar Kahului Airport (OGG). Ondanks dat Maui klein is heeft het maar liefst drie luchthavens, OGG is de grootste. Na US Airways kon ik direct alweer een airline aan mijn lijstje toevoegen, Hawaian Airlines. De airline die al vanaf 1929 vliegt maar pas sinds 1941 onder de huidige naam opereert is een grote speler in het luchtruim van de staat.

Onze vlucht
Net als op de Antillen is er bijna geen bootverkeer tussen de eilanden.

De eerste indruk was niet geweldig. Onze vlucht had ca. 45 minuten vertraging en we werden naar de ernaast gelegen gate gebonjourd. Bij onze huidige gate kwam alweer een ander vliegtuig binnen. We hadden goed zicht op het platform en ik kreeg, met mijn Openskies koffer affaire nog niet afgerond (en vers in het geheugen) zowat een fit toen ik zag dat, terwijl ons vliegtuig inmiddels ook dockte bij de gewijzigde gate, de platform medewerkers vrolijk begonnen met het inladen van onze koffers in het andere vliegtuig. De incheck mevrouw stelde me gerust door te melden dat dat vliegtuig alweer de volgende vlucht naar Maui was. Dus voor de tweede keer binnen 6 dagen vloog ik separaat van mijn bagage.

De vlucht naar Maui vond plaats met, alweer een première voor mij, een Boeing 717.

Onze koffers komen pal achter ons aan
Ik wist niet eens dat ze bestonden. Onze zitplaats was helaas niet echt jofel, pal naast de motor die heel dicht op het raam zit. Desondanks was er toch nog wel wat te zien van onder andere de eilanden Lānaʻi en Moloka'i en onze bestemming Maui.

Tijdens het taxiën, na het landen, zagen we de vlucht van onze koffers landen. Nagenoeg geen vertraging dus. Op dat moment wist ik nog niet dat ik mijn fijne GPS uit mijn fototas op de vloer van het vliegtuig had laten vallen en die dus aldaar achterliet.

Na het halen van de huurauto, precies zo één als op O'ahu, togen we naar de badplaats Kihei, op zoek naar het hotel.

Meer foto's hieronder.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
View op Waikiki met o.a. ons Circl…
View op Waikiki met o.a. ons Circ…
Onze vlucht
Onze vlucht
Onze koffers komen pal achter ons …
Onze koffers komen pal achter ons…
Honolulu Airport heeft een mooie t…
Honolulu Airport heeft een mooie …
Ons vertraagde toestel
Ons vertraagde toestel
View op de Diamond Head krater
View op de Diamond Head krater
View op Lānaʻi
View op Lānaʻi
Honolulu Airport
photo by: grandmar