Vakantie Dag 4 - Honolulu, Chinatown, Aloha Tower en Koninklijk Paleis

Honolulu Travel Blog

 › entry 323 of 1090 › view all entries
Chinatown, Honolulu

Honolulu, de hoofdstad van de staat Hawaii. Waikiki, Pearl Harbor en de diverse wijken rond de Pali en High Top Highways zijn er wijken van, dus we waren eigenlijk al uitgebreid in de stad geweest. Het oude centrum, echter, nog niet. En dat moest nog wel even want het is het meest historische en dus het interessantste gedeelte. Vandaag was het ook onze laatste dag op O'ahu. Dus het bezoek werd first thing in the morning ingepland.

Zoals dat in een grote stad gebruikelijk is moest er geld in een parkeermeter gedeponeerd worden. Nog rommelend met kwartjes kwam er een Honoluluïaans dame op ons afstappen die vertelde hoe goedkoop het parkeren wel niet was. En begon op kordate wijze kwartjes in de parkeermeter te proppen. Ze wilde niet eens ons in de haast aangeboden dubbeltjes van dito waarde hebben.

View vanaf de Aloha Tower
Heel aloha!

Het oude centrum van Honolulu werd vooral door de Chinezen bewoond en is dus tevens het Chinatown van de stad. Het vreemde is echter dat deze Chinezen zo goed geld verdiend hebben dat ze dure villa's aan de rand van de stad konden kopen en er nu dus eigenlijk geen Chinezen meer wonen.

Helaas bezorgde Felicia ons wederom geen zon en was de Chinatown Experience dus vrij somber. We togen voort naar de oude haven waar de Aloha Tower staat. Deze in 1926 en 54 meter hoge toren was voor 40 jaren het hoogste gebouw van Hawaii. Het wordt wel het vrijheidsbeeld van Honolulu genoemd omdat de tower net als het New Yorkse beeld vele immigranten begroette. In de tweede wereldoorlog was de toren in camouflage-kleuren geschilderd. Na 9/11 werd de toren gesloten voor publiek. Vandaag de dag is hij gelukkig weer toegankelijk en geeft hij een fraaie view over Honolulu en de haven.

De parkeermeter tikte door, dus wij stoven voort naar nog één highlight. Het koninklijk paleis en het standbeeld van de stichter van het koninkrijk Hawaii, Koning Kameamea I.

Nog enkele foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Chinatown, Honolulu
Chinatown, Honolulu
View vanaf de Aloha Tower
View vanaf de Aloha Tower
Chinatown, Honolulu
Chinatown, Honolulu
Aloha Tower, Honolulu
Aloha Tower, Honolulu
Koninklijk paleis Honolulu
Koninklijk paleis Honolulu
Koning Hameamea I
Koning Hameamea I
De Aloha Tower in oorlogstijd en d…
De Aloha Tower in oorlogstijd en …
Honolulu in het verleden (foto int…
Honolulu in het verleden (foto in…
Honolulu
photo by: crystalware