Vakantie Dag 4 - Brandalarm, een kadootje van Felicia

Waikiki Travel Blog

 › entry 322 of 1090 › view all entries
Felicia koerst op Hawaii (links op kaart) af

Zoals ik al meldde werd ons vakantieweer danig beïnvloed door de tropische storm Felicia. Zoals op de foto's van de afgelopen dagen te zien is, zorgde Felicia vooral voor veel bewolking, wind en af en toe een regenbui. De storm zette koers naar het eiland Maui waar we later deze dag heen zouden gaan. Op Maui waren de schuilkelders zelfs geopend en werden noodrantsoenen aangerukt.

Op het laatste moment nam Felicia echter af in kracht. Dit nam echter niet weg dat ze er nog steeds was, voor de nacht werden dan ook hevige regens voorspeld. In de liften van het hotel hingen instructies waarin gevraagd werd de balkondeuren goed dicht te houden en de tafel en balkonstoelen binnen te halen.

We maakten ons niet echt zorgen en togen nog steeds lekker jetlaggend te bed.

Echter, om 01:00 uur in de nacht schrok ik wakker van luide politie-sirenes. Langzaamaan wakker wordend realiseerde ik me echter dat de politie-sirene van de gang kwam, en dus beslist geen politieauto kon zijn. Weer een fase van wakker worden later realiseerde ik me dat het het ook geen politie-sirene maar het hotel-alarm was. En inderdaad op de gang was het een herrie van jewelste en flitsten alle noodlampjes als waren ze een post moderne disco.

Ondanks mijn BHV training bij APG had ik nog niet echt de neiging om onmiddellijk naar beneden te rennen. Wel maakte ik de heer van Gessel maar even wakker en keek ik voor de zekerheid even in het trappenhuis. Dat deed me mijn mening veranderen, in het trappenhuis gutste het water van de trappen, en wemelde het van de hotelgasten op weg naar beneden.

Dus snel wat kleding aan, mijn pasoort gepakt en maar naar richting begane grond gekoerst. Dat ging sneller dan ik dacht. De trappen waren giga glad en ik maakte een sierlijk smak van de trap af.

Beneden in de lobby stonden vele gasten met slaperige koppen braaf te wachten op instructies die niet kwamen. Uiteindelijk liet een medewerker van het hotel weten dat we terug konden naar onze kamers. De volgende ochtend, kregen we bij het uitchecken te horen dat er op de 11e verdieping, 6 verdiepingen boven ons, als gevolg van de storm een brandalarm afgegaan was met daaropvolgend een waterspuit actie.

Weer een ervaring rijker, het had immers veel erger en onplezieriger af kunnen lopen.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Felicia koerst op Hawaii (links op…
Felicia koerst op Hawaii (links o…
Waikiki
photo by: mrgishi