Vakantie Dag 12 - Kailua - Kona en het Hulihee Palace

Kailua Kona Travel Blog

 › entry 342 of 1090 › view all entries
Hulihee Palace

Dat we Kailua-Kona verbleven was al bekend. De samengestelde naam (met Kona) is een door de US Postal Service opgelegde reden om deze plaats te onderscheiden van de stad Kailua op het eiland O'ahu.

Kailua op Big Island was de eerste hoofdstad van Hawaii, toen het nog onder koning Kamehameha I bestuurd werd. Uit de vorige weblogs weet u al dat de zetel daarna naar Lahaina op Maui verhuisde en vervolgens naar Honolulu op O'ahu. Tot 1900 was het een onbeduidend vissersdorpje, daarna brak het toerisme los en nu is het dus helaas de kern van een groeiende hotel- en resort expansie. Toch is het nog steeds mooi. Het oude centrum heeft, als je de toeristenzaken een beetje weg denkt, nog aardige aspecten, een mooi kerkje en.. een koninklijk paleis, het Hulihee Palace.

Hoewel, paleis? Menig villa in upstate New York, Hollywood, of Honolulu is groter. Het is eerder een groot huis dat mooi aan de zee ligt. Het is dan ook niet ontworpen als paleis maar als huis voor de gouverneur van Hawai'i  (het eiland dus) in de tijd dat het nog een koninkrijk was. Uiteindelijk werd het huis/paleis via via verkocht aan de toenmalige koninklijke familie.

Groot of niet, het is een juweeltje tussen de oprukkende hotels.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Hulihee Palace
Hulihee Palace
Er zijn ook wel leuke toeristische…
Er zijn ook wel leuke toeristisch…
Hulihee Palace
Hulihee Palace
Koninklijk wapen bij Hulihee Palace
Koninklijk wapen bij Hulihee Palace
Hulihee Palace
Hulihee Palace
Hulihee Palace
Hulihee Palace
Kailua Kona
photo by: sylviandavid