Vakantie Dag 11 - Ons Hotel in Kailua-Kona, het Royal Kona Hotel

Kailua Kona Travel Blog

 › entry 339 of 1090 › view all entries
View vanaf ons balkon, Royal Kona Hotel

We waren er gisteren alweer in het donker aangekomen. Na alle rust in Hilo was het wel weer even wennen. Kailua is, ondanks dat het by far kleiner is dan Hilo toch wel weer anders van karakter, de Pizza Hutten, Burger Kings, Gift Shops etcetera stralen je aan alle kanten aan. Toch is het ook by far geen Waikiki dus best OK.

Het hotel hier, het Royal Kona Hotel, was ons sjiekste hotel. En dat straalde er ook wel van af. Het hoofdgebouw lijkt wel een soort van Cruise Schip. Het heeft een mooie tropische tuin en ligt pal aan ze, de grote golven breken enkele meters voor het terras op de rotsen. Naast een mooie vijver ook een parelend zwembad.

Onze kamer heeft een groot balkon dat redelijk goed op de zee uitkijkt. Hoewel de branding de rustgevende oerwoudgeluiden van Hilo niet kan vervangen is ook dit best aangenaam.

View vanaf ons balkon, Royal Kona Hotel
De overall setting is toch wel toeristisch, in het hotel zit weer een grote giftshop, een reisbureau en, oh horror een soort van trouwzaal. Wat alles slaat is dat er twee maal per week een Luau, een Hawaïaanse/ Polynesische dans-show gegeven wordt. Op zich is een Luau authentiek en cultureel, maar zoals het hier in het hotel aan toe gaat was het behoorlijk doorspekt van toerisme. We hebben het als goede Nederlanders zonder entree te betalen (maar ook maar voor een stukje) vanaf ons balkon (hoofdschuddend) gade geslagen.

Meer foto's hieronder!  Deze fake-tekst heb ik toegevoegd om net iets meer regels te genereren zodat deze rare website toestaat dat de

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
View vanaf ons balkon, Royal Kona …
View vanaf ons balkon, Royal Kona…
View vanaf ons balkon, Royal Kona …
View vanaf ons balkon, Royal Kona…
View vanaf ons balkon, Royal Kona …
View vanaf ons balkon, Royal Kona…
Kailua Kona Hotels & Accommodations review
This is a huge resort that consists of three separate buildings. The main building has a nice design that looks like a cruise ship. The garden around … read entire review
Kailua Kona
photo by: sylviandavid