Vakantie Dag 11 - Goodyear - Organ Pipe Cactus Natl Monument - (bijna) Mexico - Marana

Marana Travel Blog

 › entry 197 of 1090 › view all entries
Een Organ Pipe cactus, met er tussenin een Ocotillo cactus

Vandaag zouden we het zuidelijkste punt van onze reis aan gaan bereizen. Het Organ Pipe National Monument, gelegen pal aan de Mexicaanse grens. Vanaf Goodyear toch weer eerst een kleine 200 kilometer zuidwaarts rijden. Van het mooie beboste ladschap met bergen was niet veel meer over. De weg voerde door enome uitgestrekte vlaktes met daarin zo af en toen een solitaire heuvel.

We hadden het niet zo goed geplanned. Want toen het luchtijd werd realiseerden we dat we hier gewoon nergens wat te eten zouden vinden. In het laatste stadje voor het park troffen we alleen maar dichte diners en restaurants . Gelukkig ook vooral benzinepompen. De luch van die dag was dus een  benzinepomp broodje uit de koeling.

Hoewel we vanaf voor Goodyear al ontzettend veel Saguaro cactussen gezien hadden.

Organ Pipe cactus, close up
Herbergt het park waar we deze dag heen gingen als enige plek in de VS de Organ Pipe cactussen. Mocht je het verschil willen weten, zie dan het weblog van morgen. Bij het naderen van het park zag je de grote Organ Pipe kaktussen steeds prominenter naar voren komen.

Een vriendelijke rangerdame informeerde ons over de mogelijkheden in het park. Helaas was de weg die pal langs de grens loopt afgesloten. Het park heeft namelijk erg te lijden van de drugs smokkel, zo meldde de park informatie. Frappant is ook het type waarschuwing dat je hier bij de park info ziet. Waar je bij parken als Zion en Yosemite gewaarschuwd word voor Puma's en Beren word je hier voor smokkelaars en illegale grens-crossers gewaarschuwd.

De "twin towers"

Gelukkig is het park groot genoeg voor alternatieven. Eerst maakten we een kleine hike, wat voor mij een erg pijnlijke werd. De grote kaktussen zijn zo fascinerend dat ik, ondanks de grote en scherpe stekels, eigenwijs als ik ben, de woestijnkoningen toch steeds aan moest raken en daar diverse malen de stekelige consequenties van moest ondervinden.

Na het hiken in de hitte zetten we de Impala aan het werk en deden we de 21 km lange Ajo Mountain Drive. Deze onverharde weg voert dwars door diverse kaktusvelden, zowel in het platte land als door de bergen. Erg mooi, maar wel vermoeid dat gehobbel en het continue in-en-uitstappen, omdat de mooeiste cactussen natuurlijk net wat verderop in de berm staan.

Na deze off road experience reden we nog even verder zuidwaarts naar Lukeville. Lukeville is het grens "stadje" waar een van de vele grensovergangen naar Mexico is.

De grens tussen Lukeville (USA) en Sonoyta (Mex)
Een vreselijk klein gehucht met eigenlijk alleen maar verzekeringskantoren (voor de verplichte autoverzekering in Mexico) en verder niets. De grens is zoals ik hem herinnerde van Tijuana. Als je naar Mexico wilt loop je door een hekje door en ben je er, de andere kant op stond er een grote file en werd elke binnekomende auto van onder tot boven op zijn kop gezet. Veel boos kijkende grensbeambten en veel gesnauwde instructies die door een omroep-installatie gegegevn werden. We zijn ivm de tijd de grens niet over gegaan. Ik ben wel tot zoat op de grens gelopen en heb met verbazing naar een hek van Berlijnse muur proporties staan kijken. Ergens wel heel triest. De site van de NPS legt uit dat deze muur alleen binnen het park gebouwd is, en wel om de natuur te beschermen tegen de vele illegale border crossings waarbij auto's onherstelbare schade aanrichtten aan de natuur.
Sunset op weg naar Marana

Aangezien we nog een kleine 200 kilometer naar ons volgende hotel moesten rijden zijn we niet al te laat gaan rijden zodat we nog grotendeels in het licht zouden rijden. Onderweg moesten we stoppen bij een controlepost van Border Patrol. Een kleine 100 kilometer van de grens moesten er paspoorten getoond worden. De heren deden niet moeilijk, mijn NY rijbewijs werd ook geaccepteerd.

Na een goddellijke zonsondergang arriveerden we in Marana en vond er er weer een delicieus all-you-can eat buffet....

Meer foto's hieronder!

 

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Een Organ Pipe cactus, met er tuss…
Een Organ Pipe cactus, met er tus…
Organ Pipe cactus, close up
Organ Pipe cactus, close up
De twin towers
De "twin towers"
De grens tussen Lukeville (USA) en…
De grens tussen Lukeville (USA) e…
Sunset op weg naar Marana
Sunset op weg naar Marana
Een majestueuze Organ Pipe cactus
Een majestueuze Organ Pipe cactus
Een Saguaro cactus die wat met zic…
Een Saguaro cactus die wat met zi…
Organ Pipe cactus
Organ Pipe cactus
Organ Pipe cactus, hoofd
Organ Pipe cactus, hoofd
Organ Pipe cactus, aan de voet van
Organ Pipe cactus, aan de voet van
Een Chollo cactus, de stekels zijn…
Een Chollo cactus, de stekels zij…
Organ Pipe cactus
Organ Pipe cactus
Nog zon prikkreng
Nog zo'n prikkreng
Cactus!
Cactus!
Restanten van de bloemen
Restanten van de bloemen
Overview van het landschap in het …
Overview van het landschap in het…
Het pad van de hike van de dag
Het pad van de hike van de dag
Ook deze woestijnreuzen leggen ooi…
Ook deze woestijnreuzen leggen oo…
Heer van Gessel demonstreert hoe g…
Heer van Gessel demonstreert hoe …
Saguaro cactus
Saguaro cactus
Saguaro cactus
Saguaro cactus
Saguaro cactus
Saguaro cactus
I just love them! (foto Stephan va…
I just love them! (foto Stephan v…
Saguaro cactus
Saguaro cactus
De Berlijnse muur bij Mexico
De "Berlijnse muur" bij Mexico
Sunset op weg naar Marana
Sunset op weg naar Marana
Marana
photo by: mdalamers