Vakantie Dag 1 - Op weg naar Hawaii

Phoenix Travel Blog

 › entry 317 of 1090 › view all entries
Airtrain op Newark Airport

Ha! Vakantie.

Hoewel ik nog steeds wat gestrest ben doordat mijn door OpenSkies zoek gemaakte koffer er nog steeds niet is, is het vandaag dan toch vertrekdag. De reis gaat dit jaar naar de zuidelijkste staat van de VS, de enige staat die geen rechte grens heeft en die ueberhaupt niet aan een andere staat grenst. De enige staat die niet op continentaal Amerika ligt, ofwel, de Aloha State, Hawaii.

We vliegen met US Airways vanaf, en dat is een primeur voor mij, Newark Liberty Airport in New Jersey. Deze luchthaven is wat beroerd bereikbaar. Dat wil zeggen: Lopen naar de subway, subway #1, subway #2, lopen naar Penn Station, de trein naar Newark Penn Station, en vervolgens de Airtrain.

De treinreis naar Newark Penn Station is een belevenis, deze treinroute voert dwars door het oude en grotendeels aftakelende industriële gebied van Newark.

Cactus Tower op Phoenix Sky Harbor Airport
Veel roest en half ingestorte fabrieken. Een waar crisisgebied. Daarna volgt de Airtrain. In tegenstelling tot de Airtrain naar JFK is dit een soort monorail die in Avonturenpark Hellendoorn niet zou misstaan.

Inchecken bij US Airways gaat gepaard met de belachelijke koffer boete. Voor USD15 mag je je koffer inchecken. Met dank aan Ryanair voor het geven van dit slechte voorbeeld. Een werkelijk mees-ter-lijke persiflage op deze airline hebzucht staat hier op Youtube.

Na een flink ontbijt stond er een Airbus 119 voor ons klaar die ons om 10:20 uur naar Phoenix in Arizona zou transporteren. Een reis van een dikke 5 uur met grotendeels riant uitzicht. Aan boord is alleen een drankje inbegrepen in de vluchtprijs. Wel afzien.

In Arizona zijn we weer terug op aarde en nuttigen we een korte lunch. Bovendien is er tijd voor een korte wandeling in de hete buitenlucht. Uiteraard worden de lokale Saguaro cactussen even bewonderd.

Om 13:50 uur (16:50 uur NYC tijd wordt er weer ingestapt in vlucht US22 die ons over de Pacific Ocean zal brengen naar Honolulu op het eiland O'ahu. Zie volgende entry!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Airtrain op Newark Airport
Airtrain op Newark Airport
Cactus Tower op Phoenix Sky Harbor…
Cactus Tower op Phoenix Sky Harbo…
Boardingcard vlucht 1, naar Phoenix
Boardingcard vlucht 1, naar Phoenix
In de trein naar Newark Airport
In de trein naar Newark Airport
Ontbijt Newark Airport
Ontbijt Newark Airport
Boven Phoenix Arizona
Boven Phoenix Arizona
Saguaro cactus op Phoenix Sky Harb…
Saguaro cactus op Phoenix Sky Har…
Saguaro cactus op Phoenix Sky Harb…
Saguaro cactus op Phoenix Sky Har…
Guggenheim museum of parkeergarage…
Guggenheim museum of parkeergarag…
Phoenix
photo by: ahtibat17