Vakantie in Chili XI - Via Toronto naar huis

Toronto Travel Blog

 › entry 161 of 1090 › view all entries
Toronto met de CN Tower

Eens even kijken. Ik word wakker.., ik lig maar niet zo lekker en er huilt een baby… Oh ja, ik zat in het vliegtuig naar Toronto…… Eens even kijken. Ik word wakker.., ik lig maar niet zo lekker en er huilt een baby… Oh ja, ik zat in het vliegtuig naar Toronto…… Eens even kijken. Ik word wakker.., ik lig maar niet zo lekker en er huilt een baby… Oh ja, ik zat in het vliegtuig naar Toronto…… Enzovoort. Voor mijn gevoel werd ik elke 5 minuten weer gewekt door die baby. Aan de blikken van mijn medepassagiers te zien was er een unanieme gedachte de deur van het vliegtuig even open te zetten, en… nou ja in ieder geval kon ik liggen.

 

We landden iets voor schema om ca. 6:00 uur op Lester B Pearson Airport te Toronto, Canada. Omdat mijn volgende vlucht pas om 9:15 uur zou gaan had ik bedacht gewoon Canada in te gaan en buiten lekker in de zon te gaan zitten. Helaas, dat plan kon niet doorgaan.

New York, view op Manhattan. Financial District, Ground Zero, Brooklyn Bridge en Governor's Island
Omdat ik in Canada al door de US immigration en customs moest, moest ik eerst mijn koffer gaan opzoeken en wederom gaan inchecken.

 

Na lang wachten op de koffer was die daar dan eindelijk. Een security meneer was erg boos op me omdat ik goedemorgen tegen hem zei en richting US immigration liep. Neen, ik had bij de meneer een krasje op mijn boarding card moeten laten zetten. Wat hij alsnog vol verve en een diepe minachtende blik jegens mij deed.

 

Zou het door mijn vermoeide kop geweest zijn, of had ik vandaag gewoon pech met de autoriteiten? Want na de boze security officer trof ik nu Mr dienstklopper nummer one van US immigration. Niet te geloven. Een goedemorgen kon er niet af. Hij snauwde me toe waar ik heen ging (man dat staat op het formulier dat ik heb moeten invullen). Hij wilde weten waar ik woonde (man dat staat ook weer op dat mooie formulier. Hij wilde weten tot wanneer mijn visum geldig was.

New York, view op Manhattan/Brooklyn. De Brooklyn en Manhattan Bridges
Dat wist ik nog net uit mijn hoofd maar ook dat kon hij zelf zo zien. En tot slot moest ik vertellen wat voor een visum ik wel niet heb. En ook dat is gewoon weer af te lezen in mijn paspoort. Toen kwam het belachelijke vingerafdruk ritueel weer en het moest wel 3 keer opnieuw. Wat allemaal uiteraard op uiterst ‚Äúaimabele‚ÄĚ wijze toegesnauwd werd. Foto, en klaar! Ik wilde al door gaan lopen. Maar neen, de kat was nog niet uitgespeeld met zijn muis. Op barse toon werd me gevraagd waar mijn 797 form was. Weet ik veel, dacht ik nog. Toen ik de US voor het eerst binnen kwam had een hele vriendelijke immigratiemeneer me uitgelegd dat ik alle papieren die ik had, op mijn paspoort na, voortaan thuis kon laten. Ik vertelde dat de aan Mr Klantvriendelijk alhier. Die me commandeerde dat ik het formulier moest opzoeken en in mijn pasoort moest nieten. En toen mocht ik eindelijk gaan! Fijn, om zo ‚Äúthuis‚ÄĚ te komen!!
Toen ik het hele verhaal later aan APG-PZ voorlegde (die het bij de APG laywer na vroeg) bleek dat de officer ook nog eens onzin had verkondigd. Het enige wat klopte is dat ik het formulier bij me had moeten hebben.
New York, view op Queens. Shea Stadium home of the NY Mets
Navraag bij diverse expats leerde me dat zij ook altijd zonder het document reisden.

Tot zover mijn frustratie…

 

Een klein vliegtuigje dat propvol zat bracht me naar New York LaGuardia. Een dikke Argentijnse dame zat pontificaal op mijn pasillo-stoel. Maar aangezien het helder weer was vond ik een raamplaats geen enkele probleem. En dat werd beloond. Na vertrek had ik een mooie view op Toronto, de CN Tower, Lake Ontario en het heuvelland van New York State. En bij aankomst bij New York was de traktatie helemaal compleet. We vlogen over Manhattan tot aan de zuidpunt. Pal over de Brooklyn en Manhattan Bridge. Met stunning views op Manhattan, Brooklyn, Queens, Governor’s Island, Roosevelt Island, het Shea Statdium, Flushing Meadows, etc.

New York, view op Queens/Manhattan. Northern Boulevard en de skyline van Manhattan
APG collega’s die de foto’s later zagen waren oprecht verbaasd en jaloers!

 

Een kleffe hitte viel op me neer buiten het vliegtuig. De trui werd maar snel weer in de rugzak bij de winterjas gepropt. Een mooi symbolisch einde van de kortste winter die ik ooit meemaakte.

 

Laura en Erik, ¬°muchas gracias por invitarme y por su hospitalidad!. Hester en Elianne dank voor jullie reisgezelschap.

 

Mer foto's hieronder en op http://jalbum.net/users/mlamers/albums

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Toronto met de CN Tower
Toronto met de CN Tower
New York, view op Manhattan.
Fina…
New York, view op Manhattan. Fin…
New York, view op Manhattan/Brookl…
New York, view op Manhattan/Brook…
New York, view op Queens.
Shea St…
New York, view op Queens. Shea S…
New York, view op Queens/Manhattan…
New York, view op Queens/Manhatta…
Toronto
Toronto
New York, view op Brooklyn.
Midde…
New York, view op Brooklyn. Midd…
New York, view op Manhattan/Brookl…
New York, view op Manhattan/Brook…
New York, view op Manhattan.
De B…
New York, view op Manhattan. De …
New York, view op Manhattan.
Op d…
New York, view op Manhattan. Op …
New York, view op Manhattan.
Will…
New York, view op Manhattan. Wil…
New York, view op Manhattan.
Quee…
New York, view op Manhattan. Que…
New York, view op Queens.
Grand C…
New York, view op Queens. Grand …
New York, view op Queens.
Flushin…
New York, view op Queens. Flushi…
New York, view op Queens.
LaGuard…
New York, view op Queens. LaGuar…
Toronto
photo by: yasuyo