Vakantie in Chili X - Santiago de Chile, laatste dag

Santiago Travel Blog

 › entry 160 of 1090 › view all entries
De ándere beroemde harpist van Santiago

Wow, de eerste dag in de vakantie dat ik voor mijn gevoel echt even heb kunnen uitslapen. Ook wel lekker! Toen ik op stond trof ik een nijvere Elianne die de was aan het doen was en zodoende continue met de lift heen en weer aan het reizen was naar en van de kelder waar de wasmachines stonden.

 

Hester, Laura en Erik waren wat zaken aan het afhandelen, we zouden elkaar later op de dag  treffen op de Cerro Santa Lucía, een ander heuvelachtig stadspark in Santiago.

 

Dus, nadat ik mijn koffer gepakt had, togen elianne en ik als echte toeristen de stad weer in.

Het voormalige Parlement
Via het Plaza de Armas, het oude Parlement, het paleis van justitie, Palacio de la Moneda belandden we uiteindelijk bij het eerdergenoemde park. Onderweg moest ik natuurlijk even op de foto bij een straat die “Nueva York” heet.

 

De 630 meter hoge Cerro Santa Lucía was ooit een kale rots midden in de stad. Burgemeester Vicuña vatte ooit het plan op om het om te toveren tot een stadspark. En dat is meesterlijk gelukt. Op de steile flanken van de heuvel groeit van alles. Veelal palmen en mooi bloeiende struiken. Daarnaast zijn er ook nog fraaie koloniale gebouwen gebouwd die het helemaal idyllisch maken. Als je helemaal omhoog klimt tref je ook weer een riante view op de stad. Naast de view troffen wij ook onze reisgenoten aldaar.

 

Via de achteruitgang (met wederom prachtige rotspartijen en flora) verlieten we het park om pizza te gaan eten.

Santa Lucía
En, o genot, dit was échte pizza. Niet van die (with al due respect) Amerikaanse kartonnen platen die belegd zijn met alles wat so NOT pizza is.

 

De tijd begon al aardig te dringen. Dus we gingen snel verder naar nog wat highlights. De, vismarkt, was het eerste. Deze markt is in een speciaal marktgebouw gevestigd. Als je binnen komt en van de eerste vislucht bekomen bent, weet je niet wat je ziet. Zo ver het oog reikt, allemaal stalletjes met overal netjes gedrapeerde vissen, vissenkoppen, mosselen, zeesterren, oesters, en noem maar op.

 

De houder van een kraampje dat enorme oesters verkocht wenkte ons en begon glunderend een enorme oester open te snijden en nodigde ons uit de kledderige inhoud op te slurpen. Gezien mijn eerdere niet enthousiaste ervaringen met dit oceaan-snot en overwegende het feit dat ik straks een ruime 12 uur in het vliegtuig moest zitten bedankte ik vriendelijk.

De fruitmarkt
Erik en Hester waren wel helden en zij probeerden het. Hoewel ze aanvankelijk enthousiast krijsten hoe lekker het wel niet was betrapte ik ze er later op dat ze van alles probeerden om hun mond te spoelen….

 

Van de vis naar het fruit. Iets verderop lag een grote fruitmarkt. Eigenlijk hetzelfde van opzet, alleen dan nu dus fruit. Aangezien deze in het “verkeerde” deel van Santiago ligt kregen we instructies van Laura en Erik om vooral op de spullen te letten. Verkeerd of niet verkeerd, de markt was een juweeltje. Groot was mijn frustratie te zien dat ook hier weer de grote mooie rijpe avocado’s 10 á 20 keer zo goedkoop waren als de steenharde of overrijpe avocado-like gedrochten in New York……

 

Inmiddels was het al bijna 17 uur. De hoogste tijd om mijn koffer op te halen en me bij Air Canada te melden. Met twee taxi’s togen we wederom naar het Arturo Merino Benitez vliegveld.

Santiago de Chile, gezien vanaf het dakterras van de flat van Laura en Erik
Een vriendelijk Air Canada dame checkte me in, en leerde me intussen het Spaanse woord voor gangpad wat pasillo is. Tijdens mijn incheck formaliteiten waren Hester en Erik maar weer eens bij Delta langsgegaan om de onkosten te claimen. Uiteraard was dat weer niet gelukt en werden ze van het kastje naar de muur, naar een ander kastje en weer naar een andere muur gestuurd.

 

Mijn tijd zat er op. Het gezelschap bracht me naar de immigration gate. Hier mocht ik mijn paspoort weer laten stempelen en daarna kon ik nog even tax free-en. Bij het boarden werd een verstrooide meneer voor mij teruggestuurd. Hij moest naar Buenos Aires…..

 

De incheckdame had me een superplek gegeven. De twee stoelen naast mij in het vliegtuig bleven leeg, en na het her en der inproppen van dekens en kussens kon ik het min of meer omtoveren tot een acceptabel bed. En dat sliep prima, totdat de baby van de mensen achter me begon te huilen, en er de hele vlucht niet meer mee stopte………

 

 Meer foto's hieronder en op: http://jalbum.net/users/mlamers/albums

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De ándere beroemde harpist van Sa…
De ándere beroemde harpist van S…
Het voormalige Parlement
Het voormalige Parlement
Santa Lucía
Santa Lucía
De fruitmarkt
De fruitmarkt
Santiago de Chile, gezien vanaf he…
Santiago de Chile, gezien vanaf h…
Het paard van Simon Bolivar, Plaza…
Het paard van Simon Bolivar, Plaz…
Plaza de Armas
Plaza de Armas
De specifieke Chileense straatnaam…
De specifieke Chileense straatnaa…
Salvador is back! Naast dit beeld …
Salvador is back! Naast dit beeld…
Palacio de la Moneda, ooit de pres…
Palacio de la Moneda, ooit de pre…
Zo stel ik me stukken van Moskou v…
Zo stel ik me stukken van Moskou …
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
Santa Lucía
v
v
De vismarkt
De vismarkt
De voorbode van de groente- en  fr…
De voorbode van de groente- en f…
De fruitmarkt
De fruitmarkt
Santiago
photo by: Bluetraveler