Vakantie in Chili VII - Terug naar Santiago

Punta Arenas Travel Blog

 › entry 157 of 1090 › view all entries
Punta Arenas 5:45 am

Eens even kijken. Ik was dus in bed gestapt… en... ja na 1 minuut werd ik alweer gewekt. Althans zo voelde het. Het was echter 5:15 uur. En ik had dus toch bijna 3,5 uur geslapen en dat was ook wel weer te merken want ik was niet helemaal kapot of zo.

 

Toen ik naar buiten keek zag ik dat Patagonië ons in stijl ging uitzwaaien. Het sneeuwde namelijk en er lag een pak sneeuw van een dikke 6 centimeter. Wat was ik blij dat we niet overnacht hadden in Puerto Natales.

 

We pakten snel in en ontdeden de Jeep van de sneeuw. Rond 6:00 uur  glibberden we naar het vliegveld dat toch nog een dikke 20 kilometer van de stad af lag.

Ons ingesneeuwde vervoer-middel
We moesten ook nog tanken. Door de sneeuw schoot het niet echt op, we liepen wat achter op het schema. Om 6:30 uur arriveerden we op de luchthaven waar gelukkig nog een hele lange rij bij de incheck balie stond. En jawel… door de sneeuw was er een onbekende vertraging... *&^*@&^&!@@#%$ we hadden nog veel langer in ons mooie hotel kunnen blijven en dus langer kunnen slapen!!

 

In het cafetaria van hetvliegveld maar wat zitten wakker worden en een spelletje gedaan. (Zeer frustrerend overigens want ik was er niet erg goed in….) Toen het licht werd nog even in de sneeuw gelopen. Dat hielp want toen (het was inmiddels tegen negenen!) begon er schot in de zaak te komen en mochten we boarden.

 

De vlucht naar Santiago was een mix van hangen, half slapen, uit de raampjes kijken en wat TV kijken.

Elianne voor vliegtuigraam
Oh ja en naar het gemopper van Hester luisteren, zij was niet erg blij met de stewardess die alleen maar Spaans sprak en het zelfs in haar hoofd haalde haar terug te sturen toen ze naar de WC wilde… Een beetje gelijk had Hester wel. Want die stewardess vond ook dat ik bij delanding in mijn eigen stoel moest gaan zitten ipv bij het raam bij de nooduitgang.

 

De landing bij Santiago was weer geweldig. Mooie views op de bergen, de voorsteden, een tolweg en vele vele vuilnisbelten. We waren van de winter ineens weer in het voorjaar. De zon scheen vriendelijk en de temperatuur was tegen de 16 graden.

 

Ons taxibusje stond er ook weer en reed ons snel en efficiënt naar het huis van Laura en Erik. Nou ja wel snel, maar uitbundig kletsend, foto’s laten ziend en overal rakelings langs zoevend….

Middag nevelen
Op deze weg zag ik ook een paar zaken die in mijn vooroordeelbeeld over Zuid Amerika bestonden, namelijk sloppenwijken bij een vuilnisbelt. Een enorme troep, de vuilniszakken dreven gewoon in de rivier. Niet echt PR-verantwoord van Santiago om dit op de entree-weg naar de stad zo te laten woekeren.

 

Omdat iedereen wel vrij gaar was hebben we de rest van de dag wat rondgehangen. Wat videogames gedaan etc. Ik ben samen met Elianne nog even postzegels gaan kopen in het centrum in een mooi oud gebouw aan het Plaza de Armas. Toen we aan de beurt waren en ik om postzegels vroeg keek de mevrouw achter de balie me aan of ik gevraagd had om een verse lama-maag o.i.d. Ik begon me alweer af te vragen of ik wellicht om ca. 8 maal een bankstel (silla) i.p.v. 8 maal een postzegel (sello) gevraagd had. Maar ik had het goed gevraagd ik moest alleen naar een ander loket want zij verkocht geen postzegels. Vreemd, net zoiets als naar de bakker gaan en te horen krijgen dat je er geen brood kunt kopen….

 

Des avonds hebben we heerlijk bij Laura en Erik thuis gegeten Chileense Fajita’s met superlekkere door Laura gemaakte guacamole.

 

Meer foto's hieronder en op: http://jalbum.net/users/mlamers/albums

CristinaDiaz says:
well i can't speak german butttt i hope you liked Chile :)
my family is from there and i love it like it were my first home.

Posted on: Aug 27, 2008
Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Punta Arenas 5:45 am
Punta Arenas 5:45 am
Ons ingesneeuwde vervoer-middel
Ons ingesneeuwde vervoer-middel
Elianne voor vliegtuigraam
Elianne voor vliegtuigraam
Middag nevelen
Middag nevelen
Hester ontdooed Jeep van sneeuw
Hester ontdooed Jeep van sneeuw
Car park van Aeropuerto Punta Aren…
Car park van Aeropuerto Punta Are…
Vlakbij Snatiago
Vlakbij Snatiago
In Santiago was het stukken warmer
In Santiago was het stukken warmer
Postkantoor
Postkantoor
Punta Arenas
photo by: Kramerdude