Thanksgiving day

Stamford Travel Blog

 › entry 209 of 1090 › view all entries
Tijdens de middag-wandeling troffen we deze be-paddestoelde boom in het bos aan

Ik begin nu echt te merken dat ik al een jaar in de VS ben. Het is namelijk alweer Thanksgiving day.

Deze nationale feestdag wordt traditiegetrouw op de vierde donderdag van November gevierd. Het doel van de dag is oorspronkelijk het dankbaar zijn voor de goede dingen des levens, maar met name voor de oogst. Al met al is Thanksgiving een big thing. Hele families reizen grote afstanden om bij elkaar te komen en vooral lekker te eten. Qua verkeer is dit altijd de drukste reisdag in de VS.

De feestdag wordt alleen in de VS en in Canada gevierd. De Canadezen doen het net wat eerder in het jaar. By the way, bij de indiaanse bevolking krijgt de dag steeds meer een wat wrange bijsmaak. Zij zien het als de dag dat hun voorouders steeds meer onderdrukt werden.  Sommige stammen zien Thanksgiving dan ook als een rouwdag.

Moeras rond de Mianus River

Ik was vereerd door vlak achter elkaar twee uitnodigingen te ontvangen om de dag ten huize van collega's te komen vieren. Peter Calabro was de eerste en vlak daarna kwam ook nog een invitatie van Werner en zijn familie. Door een tragisch sterfgeval in Pete's familie werd zijn invitation echter gecancelled en kon ik alsnog dankbaar de invitatie van de familie Frohn accepteren.

Mijn plan om met eigen vervoer er heen te gaan werd bijna ondermijnd doordat de Mazda niet wilde starten. Ik had hem met mijn stomme kop het binnenlampje laten branden, schijfkameel die ik ben. Gelukkig was meneer Maldonado weer de reddende engel met een startaccu.

De dag was relaxed en gezellig. Annie had weer een heerlijke dis gemaakt, we hebben lekker gewandeld in het bos rond de Mianus River en de film Daddy Daycare met de kids gekeken.

De terugweg was geen feest. Het leek wel of heel New York naar huis ging. File file file. Gelukkig begin ik de sluipweggetjes al aardig te kennen..

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Tijdens de middag-wandeling troffe…
Tijdens de middag-wandeling troff…
Moeras rond de Mianus River
Moeras rond de Mianus River
Stamford
photo by: mdalamers