Terug van weg geweest, mijn favoriete Chinees

Manhattan Travel Blog

 › entry 255 of 1090 › view all entries
De oude zaak, First Wok (foto Google maps)

Koken doe ik bar weinig in deze grote stad. Dat is ook goed verdedigbaar, want voedsel is hier vrij duur. Als je naar de supermarkt gaat voor bijvoorbeeld een spaghetti maaltijd dan kom je thuis met een rekening van rond de 20 dollar. Daarna sta je nog een tijd te koken, stinkt je hele huis en is er ook nog veel vaat. Neen, dan is afhalen van eten veel makkelijker en niet eens zo vee duurder. Je belt een restaurant, geeft je bestelling door en afhankelijk van wat je kiest kun je direct vertrekken om het op te halen of wacht je nog even. Mijn vaste restaurant-types zijn onder andere:
- Thais
- Indiaas
- Indiaas Vegetarsich
- Pizza traditioneel
- Pizza semi fast food
- Mexicaans
- Chinees

Voor het Chinese eten ging ik tot eind oktober vorig jaar vrijwel alijd naar mijn favoriete restaurant "First Wok"op Third Avenue.

De nieuwe zaak, Wok 88
Het was er altijd druk en ze hadden een goede ZAGAT rating. Ik was er best wel vaste klant, de meesten van het personeel kenden me zelfs bij mjn naam.

En toen.... op een kwade dag was het restaurant ineens dicht. Vakantie, dacht ik nog. Maar ze bleven dicht en na een week of 2 hing er een bord "Out of Business". Weer een week later had een concurrent er div. folders van zijn zaak aan de deur gehangen En nog weer een week later hing er een groot bord "Store for Rent".

Dat bleef zo tot circa anderhalve maand terug. Toen was het For Rent bord ineens verdwenen en leek er activiteit te zijn. Enige weken later hing er ineens een bord: "The wait is over! By the end of this month Wok88 will open with the former employees of First Wok!". Ongelooflijk. Van de ene op de andere dag was de karakteristiek kap van het restaurant voorzien van de nieuwe naam, en inderdaad eind Maart hing er een bordje "Grand Opening" en daar was het restaurant weer. Als een Phoenix uit de As herrezen. Het ging bijna nog fout en belandden ze bijna letterlijk in de as. Op de avand van de opening was er een brand in hun kelder en stonder er drie mega firefighter wagens op de stoep.

Hun menu's zijn EXACT maar dan ook helemaal hetzelfde. Zelfde gerechten, zelfde lay out  en zelfde namen. De begroetingen zijn weer als vanouds en het eten smaakt ook precies zo!

En ik? Ik ben diep tevreden!!!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De oude zaak, First Wok (foto Goog…
De oude zaak, First Wok (foto Goo…
De nieuwe zaak, Wok 88
De nieuwe zaak, Wok 88
Manhattan
photo by: Fitnessguru729