Terug naar de US 2 - Hotel problemen

New York Travel Blog

 › entry 33 of 1090 › view all entries
Radisson Lexington.

Aankomst op JFK was door de vertraging en de forse tegenwind toch slechts een uur. Dat viel dus weer mee. Deze keer eens een vriendelijke immigration officer, de man zag dat ik in Tanzania was geweest en begon honderduit te vertellen hoe mooi het daar wel niet was.

De vermoeidheid begon wat toe te slaan. Bovendien worstelde ik met een onverwacht extra afscheidskadootje van mijn gewaardeerde maar verkouden WTC-collega's.. een verkoudheid!

Na een lange metrorit aangekomen in Manhattan waar ik hotel nummer zoveel op mocht zoeken. Het Radisson op Lexington Avenue. Al enigszins vermoeid en met een kloppende keelpijn wilde ik inchecken.

De dame aan de incheck-balie heette Val, Val K, zoals er exact op haar naambordje stond. Ik vond dat erg vermakelijk, in Heerlen check ik in bij Van de Valk, in New York bij Val K... Maar daarna verging het lachen me. De brave Val (K) meldde me dat er een probleem was met de prepayment door ABP en dat er dus niet betaald was. "Nou ja, dan maar voorschieten op mijn creditcard", verzuchtte ik... Me niet realiserend dat NY hotels erg duur zijn en ik de afgelopen dagen veel geld met de creditcard uitgegeven had. Kortom Val (K) kwam me discreet melden dat dit ook niet ging lukken. In eens moest ik aan gewaardeerde collega de Loo denken die er altijd voor pleijtte dat ik in Heerlen maar in een kartonnen doos onder een viaduct ging slapen. Ik zag mij al naar Central Park afreizen.... Toch maar even naar de manager gevraagd en gemeld dat dit niet goed zou zijn voor "future reservations by my company". Verdre vaak Investments etc genoemd, en voila, ik mocht toch inchecken....

Het zou nog 3 dagen duren eer eea opgelost was, zie ook Blut.

En... voor zo'n sjiek hotel is de kamer een ware afknapper. Klein en het is er kokend heet. De temp is rond de 26C. De technische dienst natuurlijk onmiddellijk opgetrommeld maar die kan niets doen want in de winter zetten ze de luchtkoeler uit. Ironische niet? Om het broeikas-effect te remmen zit ik in een broeikas.... Ik ben nu genoodzaakt elke nacht het raam wagenwijd open te zetten... En dat is me een herrie....!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Radisson Lexington.
Radisson Lexington.
New York
photo by: herman_munster