Terug gaan de VS, nóg meer bureaucratie!

Thousand Islands Bridge Travel Blog

 › entry 516 of 1090 › view all entries
ByWard Market, Ottawa, ON

Vandaag reisde ik weer terug naar New York. Ik begon de dag met nog wat APG zaken en zette toen koers naar de ByWard Market, de oudste markt van Canada. Naast vele leuke en Europees aandoende kraampjes bestaat deze markt net zoals in Lille uit een markthal waarin vooral kleine restaurantjes gevestigde zijn, én... Le Moulin de Provence een enorme bakkerij. GEWELDIG! Allemaal vers gebakken broden, stokbroden , croissants, maar ook de gewone Nederlandse bruine boterham-broden. Een groot bord liet zien dat Barack Obama kennelijk ook zeer van deze bakkerij gecharmeerd was, zijn bezoek werd net zo uitgebuit als het bezoek van Bill Clinton aan een Delftse poffertjeskraam.

Eén van de 'Thousand Islands' in de St. Lawrence rivier vlak bij de grens, Ontario, Canada

Door diverse APG zaken vertrok ik uiteindelijk pas rond 12:00 uur. De wegen waren lekker rustig en voor ik het wist was ik weer bij de Thousand Islands Bridge. Op de heenreis moest ik me haasten en had ik geen tijd om er even rond te kijken, nu wel. De brug is een internationaal beheerd project dat Canada en de VS verbindt middels twee grote (circa 235 meter lang en 42 meter hoog) maar ranke hangbruggen, en aan de Canadese kant nog twee gewone bruggen. De bruggen verbinden diverse eilandjes die in de St. Lawrence River liggen. De bruggen geven door hun hoogte een prachtige view op de inderdaad duizenden kleine eilandjes die heftig begroeid in het kraakheldere water van de rivier liggen.

De 'Thousand Islands Bridge' in de St. Lawrence rivier vlak bij de grens, Ontario, Canada
De bruggen zijn allemaal vrij smal en het is een waaronder dat de snelwegen die er op uitkomen niet vreselijk verstopt zitten.

En toen begon het circus weer, want ik was bij de grensovergang. Er stond een kleine file maar doordat er vele lanes open waren hoefde ik maar 15 minuten te wachten. Het systeem is net als bij het postkantoor. Er mag steeds maar één auto naar het hokje rijden, de anderen moeten achter de streep wachten. Als het dan eindelijk je beurt is wordt de auto tijdens het oprijden eerst vele malen gefotografeerd en gescanned door allerhande apparatuur. De douanier stelde me enkele vragen, en net toen ik dacht dat dit wel heel simpel ging haalde hij een rood formulier tevoorschijn en meldde me dat ik de auto verderop moest parkeren en me in het douanekantoor moest melden voor de processing.

De 'Thousand Islands' in de St. Lawrence rivier vlak bij de grens, Ontario, Canada
Zucht!

Braaf reed ik de auto naar de aangegeven parkeerplaats en parkeerde hem daar. FOUT FOUT FOUT HELEMAAL FOUT!!!! Een tweede douanier stond heftig te gebaren dat ik de auto bij hem moest parkeren, een identiek vak maar 5 meter verder weg van het kantoor. Gedwee deed ik dit. Ik wilde naar het kantoorlopen maar ook dat was weer helemaal fout, ik moest namelijk de autosleutels bij meneer #2 inleveren. In het kantoor werd ik vriendelijk verwelkomd door mevrouw #1 die me uitlegde dat ik mijn telefoon uit moest zetten en kon kiezen: in de file gaan staan of gewoon gaan zitten. Ik koos voor het laatste. En na nog geen minuut werd ik door een meneer #3 gewenkt naar zijn balie te komen. En hij begon me verdorie weer een heel kruisverhoor af te nemen. Daar had ik niet op gerekend en ik stond wat vaag te stamelen over APG en mijn werk.

De Grens met de VS, bij Alexandria Bay (foto: Google Streetview)
Meneer #3 was ondertussen afgeleid want achter mij werd een meneer van Aziatische afkomst hardhandig tegen een muur gezet. Douaniers hadden een dik uitgevallen pleister onder zijn sok voor een mes aangezien en schreeuwden de arme man allemaal kreten toe.

Meneer #3 vulde voor mij netjes een I-94 formulier in, dat is dat formulier dat je in het vliegtuig altijd zelf in moet vullen, en rekende daar direct een fee van 6 dollar voor. Uiteraard moesten mijn vingers wéér gescanned worden en toen mocht ik gaan. Ik heb het nu ech teven gehad met officials, immigrations, ID’s en dergelijke!

Onderweg stopte ik nog even in de oude stad Syracuse en Dineerde ik in Binghamton. Om 23:55 uur reed mijn vertrouwde parkeerterrein op. Ottawa is dus eigenlijk een kleine 12 uur rijden vanaf New York.

Meer foto’s hieronder.

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
ByWard Market, Ottawa, ON
ByWard Market, Ottawa, ON
Eén van de Thousand Islands in …
Eén van de 'Thousand Islands' in…
De Thousand Islands Bridge in de…
De 'Thousand Islands Bridge' in d…
De Thousand Islands in de St. La…
De 'Thousand Islands' in de St. L…
De Grens met de VS, bij Alexandria…
De Grens met de VS, bij Alexandri…
Le Moulin de Provence, Ottawa, ON
Le Moulin de Provence, Ottawa, ON
ByWard Market, Ottawa, ON
ByWard Market, Ottawa, ON
Een eiland in de St. Lawrence rivi…
Een eiland in de St. Lawrence riv…
Thousand Islands in de St. Lawre…
'Thousand Islands' in de St. Lawr…
Thousand Islands in de St. Lawre…
'Thousand Islands' in de St. Lawr…
Eén van de Thousand Islands in …
Eén van de 'Thousand Islands' in…
Thousand Islands Bridge
photo by: mdalamers