Tax

Manhattan Travel Blog

 › entry 526 of 1090 › view all entries

Belasting betalen is nooit leuk. Ook niet in de VS. Door een belasting-verdrag tussen Nederland en de VS ben ik thans in Nederland vrijgesteld van belasting maar moet ik dus wel belasting betalen in de VS. Voor mij geldt dus het credo "Taxation but no representation". Ofwel, ik betaal belasting maar ik heb geen stemrecht.

Het hele belasting proces wordt, gelukkig voor mij, ondersteund door de firma Price Waterhouse Coopers. Maar ondanks dat blijft het nog steeds een hoop uitgezoek, en gedoe. En dan betaal ik ook nog eens belasting op drie niveaus: New York City Tax, New York State Tax en Federale Tax.

Enfin, na grondige rekenen door PWC bleek ik recht te hebben op teruggave van belasting, en vandaag ontving ik een mooie check van de "United States Treasury" uit Texas. Het bankieren in de VS loopt ten opzichte van Europa enigszins achter. geld overmaken 'gireren' is iets wat nog niet echt goed loopt of handenvol geld kost. Derhalve krijg je steeds een check opgestuurd als je van iemand geld krijgt. En zo ook van United States Treasury. Het is dat de check een leuk bedrag waard was, anders had ik hem ingelijst. Hij is namelijk echt mooi. Met Lady Liberty en al. Nou ja, een foto ervan is ook leuk!

 

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Manhattan
photo by: Fitnessguru729