Taconic State Park

Copake Falls Travel Blog

 › entry 121 of 1090 › view all entries
Bash Bish Falls

Ha alweer een week voorbij! En een best heftige week. Op het werk ben ik ineens met vier projecten tegelijk bezig en aan alle kanten moet alles natuurlijk met spoed gedaan worden. Tevens waren collega's Twan Janssen en Remco Erens over.  Graag had ik me wat meer met de werkzaamheden van deze heren bezig gehouden. Maar ja, in tegenstelling tot het atoom is de mensch niet splijtbaar. Althans niet reversibel.

Ik had dan wel weer het geluk dat ik de heren samen met collega's Colin, Jocelyn en Byron mocht vergezellen naar het Porterfield Stake House. Voor een Steak fan als ik is dat zeker geen straf, zeker als het restaurant ook nog eens een view over Central Park heeft!

Verder had ik ook nog eens AIO-er Guus Dijkhuizen met Klasgenoot René Fokkema op bezoek.
Enfin in het weekend had ik zoiets van, ik wil weer eens even genieten van de Mazda en de rust.

...

Guus en René prefereerden het om in NYC te blijven, ik toog er dus samen met Jappie op uit. Deze keer iets verder, naar Copake Falls, een dorpje op het Driestaten-punt van New York, Connecticut en Massachusetts.

Gewapend met mijn vorige week vers aangeschafte  Empire Pass heb ik daar het Taconic State Park bezocht. Het landschap rond het park lijkt het meeste op de Ardennen. Glooiend, groene bossen, beken, pittoreske (Engelse dorpjes), etc.

Het park zelf heeft twee interessante features. Het oude Track van de New York - Harlem Railroad, een vroegere spoorlijn naar het Noorden. Het spoor is opgeheven en op de plek ervan is thans een fietspad aangelegd.

Jappie
Net iets te geciviliseerd om te wandelen, vond ik.

Daarnaast is er net over de grens in Massachusetts een grote waterval, (de hoogste van de staat Massachusetts) waarvan het hoofdgedeelte 18 meter naar beneden valt.

Ik besloot weer een wandeling uit mijn wandelboek te maken. Deze keer een behoorlijk zoektocht omdat hij maar deels gemarkeerd was. De wandeling begon met een zeer stijle stijging van een ruime 300 meter. Dit was erg zwaar daar het die dag een hittegolf was. Boven aangekomen begon het ook ineens KEIHARD te regenen. Gelukkig niet lang maar genoeg om helemaal doorweekt te zijn. De bodem van het pad was door de regen ook nog eens lekker glad geworden, wat de afdaling niet echt relaxed maakte.

Maar dat vergeet je direct als je ineens bij een hoge afgrond komt (met hek) en uitkijkt over de donderende waterval.

Noorwegen of de USA?
Hierna nog een hele stijle afdaling waarbij het hek een handig middels is om je aan af te laten zakken. En dan kom je bij de voet van de waterval.

Het boek meldde optimistisch dat als je hier niet over kon steken i.v.m. hoog water dat je dan de hele wandeling terug moest maken. Gelukkig was het water niet heel hoog en kon ik makkelijk over het kolkende water oversteken. Wel spannend!

Wel confronterend was het grote infobord onderaan het toeristisch pad naar de waterval waarop heel optismistisch een lijst stond van vele mensen die bij de waterval en/of op de klim het leven verloren hadden... Zo heftig vond ik de wandeling nu ook weer niet.....

Ik waande me inmiddels volledig in de jungle van Thailand of Indonesie. Het was drukkend heet (tegen de 35C°) en door de regen extreem vochtig. EXTREEM vochtig, want toen ik later eindelijk in de auto zat kon ik de airco NIET aanzetten. Als ik dat deed besloegen de ruiten aan de BUITENKANT van de auto....

Nog even getankt in goedkoop Massachusetts en daarna naar huis. Op de terugrit gezien op en naast de weg: een kat, circa 3 dassen, een stuk of 20 herten, 5 kikkers en,....  een Schildpad. De laatste maar even van de weg gehaald en in de berm gezet.

Toch weer een dikke 500 km gereden vandaag!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Bash Bish Falls
Bash Bish Falls
Jappie
Jappie
Noorwegen of de USA?
Noorwegen of de USA?
Onweer op komst
Onweer op komst
Ineens is er de afgrond
Ineens is er de afgrond
Stijle afdaling langs de kabels va…
Stijle afdaling langs de kabels v…
Bash Bish Falls
Bash Bish Falls
Uitstappen uit de koele auto laat …
Uitstappen uit de koele auto laat…
Copake Falls
photo by: mdalamers