Sunset Rock, een natte tocht over/door een

Sunset Rock NY Travel Blog

 › entry 295 of 1090 › view all entries
Nou het water was dus niet low!

Goh ik had al best lang niet meer gehiked. En aangezien ik alweer terug ben in de VS maar gauw in de auto gestapt en noordwaarts gegaan, wederom voor een zogenaamde wraak-wandeling. Van de winter was ik bij de Bash Bish Falls in Massachusetts geweest en had ik vanaf daar getracht naar de 545 meter hoge Sunset Rock Mountain te wandelen. Ik heb die hike toe helaas af moeten breken omdat het al donker aan het worden was en omdat er te veel sneeuw en ijs op het pad lag.

Vandaag leek me een ideaal moment om het nogmaals te proberen. Des ochtend was het mooi zonnig. Zelfs toen ik wegreed was het prachtig maar halverwege The Bronx was de weg ineens zo nat van een kennelijke zeer lokale bui dat het water soms wel 20 cm diepe plassen vormde.

De wilde beek die ik diverse malen over moest steken
Onderweg mocht ik ook nog even door zo'n hoosbui rijden. Heel exotisch!

Bij de Bash Bish Falls parkeerplaats was het net weer droog. Ik heb het er dus maar op gewaagd. Wat ik toen echter nog niet wist was dat de hike over een zogenaamde Brook-Trail voerde. Dat is een pad dat langs of door een beek voerde. En voordat het zover was moest ik eerst nog 3 maal een flinke beek oversteken. Door de recente hoosbuien was dit een pittige watermassa waar je echt goed moest zoeken naar een plek waar je kon oversteken. De brook trail ging ineens stijl omhoog een heuvel op, ook hier spatte het water heftig alle kanten uit.

Na circa 2,5 uur lopen, klimmen, oversteken, zigzaggen en dat alles in een lucht van tegen de 100% vochtigheid bereikte ik de top vanwaar je een riante view op de Hudson Valley hebt.

Leuk, maar nat!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Nou het water was dus niet low!
Nou het water was dus niet low!
De wilde beek die ik diverse malen…
De wilde beek die ik diverse male…
Een vreemd oranje beest kruiste mi…
Een vreemd oranje beest kruiste m…
View vanaf Sunset Rock
View vanaf Sunset Rock
De Brook Trail, vol water
De Brook Trail, vol water
Nabij Bash Bish Falls Parking
Nabij Bash Bish Falls Parking
Bash Bish Falls stroomden extra ha…
Bash Bish Falls stroomden extra h…
Sunset Rock NY
photo by: mdalamers
Resources Reviews