Straat artiesten in Central Park

Manhattan Travel Blog

 › entry 183 of 1090 › view all entries
De straatacrobaten in hun zelf gecreede arena op het Bethesda Terrace

Toen we vandaag wakker werden waren de gevolgen van de Six Flags avonturen van gisteren nog duidelijk voelbaar. Lot was zo heftig door elkaar gehusseld dat we een thermisch pak voor haar nek bij de drogist hebben moeten kopen. Arme Lot.

Ondanks dat werd het hoog tijd voor mijn gasten om nu ook eens wat van New York te zien. We begonnen in Central Park waar we bij de Bethesda Fountain op een tweetal straat acrobaten stuitten. Natuurlijk, het park barst van de artiesten, maar meestal zijn dit groepjes of individuen die wat op de achtergrond staan te spelen of iets doen waar een klein groepje toeschouwers zich om heen schaart. De heren die wij tegen kwamen pakten het echt groots aan. Met veel humor richtten ze zich tot het publiek to be. Vaak met one liners die ze tegelijkertijd uitspraken.

De finale sprong

Iedereen werd de grote trappen van het Bethesda Terrace op gedirigeerd en daar werd hun grote act besproken. Het geniale was dat de heren met veel schijnbewegingen, kleine kunstjes en zijdelingse grappen hun echte acrobaten act steeds wisten uit te stellen. Na een klein kwartier was er nog steeds niets gebeurd. De heren besloten eerst nog even geld op te halen. Ook dat was weer meesterlijk. Zonder dwang wisten ze iedreeen toch te motiveren om geld in hun geldzakken te stoppen. Hierna werd de show afgesloten met een koprol- sprong van een van de acrobaten over 4 personen. Erg grappig.

De tour werd vervolgd met de beroemde wandeling over de Brooklyn Bridge, over de pakhuis strate van Brooklyn naar de Manhattan Bridge die ons weer in Chinatown bracht. We pikten zo tevens de laatste operationele dag van de beroemde/beruchte New York City Watervallen mee.

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De straatacrobaten in hun zelf gec…
De straatacrobaten in hun zelf ge…
De finale sprong
De finale sprong
Voor de finale stunt eerst geld op…
Voor de finale stunt eerst geld o…
De finale sprong
De finale sprong
De laatste dag van de New York Cit…
De laatste dag van de New York Ci…
Manhattan bridge en de Empire Stat…
Manhattan bridge en de Empire Sta…
Sunset
Sunset
Manhattan
photo by: Fitnessguru729