Storm op Liberty Island

Liberty Island Travel Blog

 › entry 149 of 1090 › view all entries
Op weg, de wind begint al aan te wakkeren

Mijn gasten, Hester en Elianne, waren eergisteren op Liberty en Ellis Island geweest.

Toen ze aan boord van de veerboot gngen was de kaartjes-knip-meneer in een heftig kletsgesprek met zijn collega verwikkeld en wenkte hij de beide dames door zonder ook maar een papier-vezelf van hun kaartje te beroeren.

De betreffende tickets waren dus nog geldig, zijn niet persoonlijk en bovendien 3 dagen geldig. En hoewel ik me aan tracht te passen ben ik nog wel zo Nederlands dat ik zo'n buitenlansje niet voorbij laat gaan. Dus,... terwijl de dames rondspartelden in het Metropolitan Museum toog ik gewapend met een van de twee tickets naar Battery Park om me (na 1,5 uur in de file) in te schepen op één van de Ferries naar de twee eilanden.

Ongestraft? Neen!!
Toen ik vertrok was het stralend weer.

Echter, zodra de boot vertrok trok de hemel volledig dicht en ging het hozen en kei-hard waaien. Dit gaf wel een uniek schouwspel, de Hudson veranderde in een heftig kolkende watermassa. En aangekomen op Liberty Island was ik getuige van metershoge golven die op de kade voor Lady Liberty kapotsloegen en meters lange water-nevels veroorzaakten.

Het leek wel of iedereen ineens van het eiland af wilde. Bij het vertrekpunt van de veerboot stonden honderden mensen te wachten, tot op de draad natgeregend. Daar werden ze echter langzaam afgevoerd. De ferry naar New jersey kon niet een vertrekken omdat deze steed s weer tegen de steiger aangeblazen werd.

Toen ik later op Ellis Island arriveerde was het ineens weer zonnig. Zo gaat dat in New York!

Meer foto's hieronder!

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
Op weg, de wind begint al aan te w…
Op weg, de wind begint al aan te …
Beukende golven
Beukende golven
De ferry naar New Jersey wordt teg…
De ferry naar New Jersey wordt te…
Fake Miss Liberty, op Ellis Island
Fake Miss Liberty, op Ellis Island
Liberty Island
photo by: allanreyb
Resources Reviews