Storm King Revisited - Pollepel Island

Storm King State Park NY Travel Blog

 › entry 257 of 1090 › view all entries
View vanaf Storm King

Vorig jaar December had ik mij voorgenomen om de berg "Storm King" in Storm King State Park te beklimmen. Doordat er toen een lokale ijs-storm geweest was werd me dat toen onmogelijk gemaakt, zie hier. Hoewel ik toen een ongelooflijk schouwspel van een ijsbos te zien kreeg wilde ik de wandeling toch nog een keer volbrengen. En vandaag was die dag. Na een hele week regenweer was het zomaar ineens prachtig zonnig weer, een logische keuze dus.

Storm King is een berg van 411 meter hoog. Bij een startpunt van 283 meter hoog heb je dus een kleine 130 meter hoogte te overbruggen. Het eerste deel van de wandeling was bekend alleen nu stukken minder glad dan in December.

Pollepel Island met Bannerman Castle
Het bos zag er zeer vreemd uit. De gevolgen van de ijsstorm waren nog op zeer grote schaal zichtbaar. Overal afgebroken takken en nog steeds volledig gebogen bomen. Sommige bomen waren over de volle lengte over de gehele stam gespleten.

De views over de Hudson waren weer erg fraai. Op de top van Storm King kreeg ik ook zich op "Pollepel Island". Waar die naam vandaan komt moge duidelijk wezen. Waarom de Nederlandse settlers het eiland zo genoemd hebben is mij niet duidelijk, het lijkt niet echt op een pollepel.

De oorspronkelijke Indiaanse bevolking dacht dat het eiland behekst was, en zo bood het de Nederlanders vroeger een goede gelegenheid te schuilen voor de Indianen. Het eiland staat thans ook bekend als Bannerman Island, naar een rijke wapenhandelaar uit Brooklyn. Bannerman, Schot van geboorte, maakte rond 1900 veel winst met het leveren van munitie, onder andere voor de Amerikaans-Spaanse oorlog.

Bannerman Castle bij ondergaande zon, gezien vanaf de Oostoever van de Hudson
Zijn opslag in New York, op de hoek van Broadway en Wall Street werd i.v.m. ontploffingsgevaar verboden en hij moest dus iets anders zoeken. En dat vond hij, tijdens een kanotocht in de Hudson. Hij kocht het Pollepel eiland en bouwde er een groot munitie-depot. Wel in stijl en met gevoel voor zijn afkomst. Het gebouw oogde als een groot Schots kasteel.

In 1969 kwam er een einde aan de glorie van het kasteel en brandde het af. Nu is zowel het eiland als de ruine in beheer van de New York State Office of Parks. Het kasteel is  in de zomermaanden per kanotocht te bezoeken. Iets wat ik zeker ga doen tegen die tijd.

Meer info over het kasteel en zijn geschiedenis staat op deze fraaie website van de Bannerman Castle Trust.

Meer foto's hieronder!

 

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
View vanaf Storm King
View vanaf Storm King
Pollepel Island met Bannerman Cast…
Pollepel Island met Bannerman Cas…
Bannerman Castle bij ondergaande z…
Bannerman Castle bij ondergaande …
Mighty Storm King
Mighty Storm King
De ruines van een woning van een v…
De ruines van een woning van een …
Storm King en de Hudson in de verte
Storm King en de Hudson in de verte
View vanaf Storm King
View vanaf Storm King
Storm King
Storm King
Een van de vele nog zichtbare gevo…
Een van de vele nog zichtbare gev…
Storm King
Storm King
Storm King
Storm King
Storm King
Storm King
Storm King State Park NY
photo by: mdalamers