Stomp

New York Travel Blog

 › entry 106 of 1090 › view all entries

Pa en Ma tracteerden op een avondje Broadway. Ik mocht kiezen. En dus koos ik voor "Off Broadway"  en wel de Performance show STOMP. Al vanaf dat deze groep percussionisten in Nederland de Heineken reclame maakten was ik gefascineerd door dit fenomeen. Hoewel ze div voorstellingen in Nederland, zelfs in Utrecht, gegeven hadden, was ik er uiteraard toch nooit geweest. Maar nu wel.
Ze treden niet op in de fancy grote theaters van Broadway, maar in het gezellige Orpheum Theater op Second Avenue, bij 7th street.

Voor wie niet weet wat STOMP is. STOMP is een groep performing Percussionisten, opgericht in Brighton UK. Ze vertonen hun trommelende acts op ongewone instrumenten, zoals:
-Bezems
-Luciferdoosjes
-Gootstenen
-Vuilnisbakken en dito deksels
-WC ontstoppers
-Bananen
-Oliedrums
-Vuilniszakken
-etc.

Afgezien van een enorme knappe ritmiek bevat de show subtiele humor.

De scene met de olievaten
Het meest geniaal als er late bezoekers binnen komen.
Iets wat niemand ontgaat want het Orpheum Theater is een zeer klein theatertje.  Er is maar één ingang, en de zaal is ca 7 + 7 stoelen breed.

Ik kan de show aan iedereen aanbevelen! Soms is het getrommel wat luidruchtig maar dat is het risico van een percussion show. Ga niet op de eerste 3 rijen zitten. Tenzij je mee wilt genieten van ladingen stof en talkpoeder die vol enthousiasme rond geveegd worden.

Meer info? Bezoek de STOP website.

Wil je wat zien? Klik dan hier voor wat voorbeeld-filmpjes. Afgezien van een enorme kranppe ritmiek bevat de show subtiele humor. Het meest geniaal als er late bezoekers binnen komen. Afgezien van een enorme kranppe ritmiek bevat de show subtiele humor. Het meest

Join TravBuddy to leave comments, meet new friends and share travel tips!
De scene met de olievaten
De scene met de olievaten
New York
photo by: herman_munster